Olasz paradicsomszószos hal (Pesce in umido)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paradicsomos halhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g koktélparadicsom36 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g kapribogyó3 kcal
-
75g olajbogyó87 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
200g hal115 kcal
Összesen
451
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paradicsomos halhoz
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g koktélparadicsom72 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g kapribogyó7 kcal
-
150g olajbogyó174 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
400g hal230 kcal
Összesen
905
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paradicsomos halhoz
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
7.4g fehér hagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
32.9g koktélparadicsom6 kcal
-
0.2g oregánó1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g kapribogyó1 kcal
-
12.3g olajbogyó14 kcal
-
8.2g fehérbor7 kcal
-
32.9g hal19 kcal
Összesen
75
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1558.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 982 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 438.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1075 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 659 micro
Összesen
451
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3117.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 1963 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 877.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 405 micro
-
β-karotin 2149 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1319 micro
Összesen
905
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 846 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
75
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A paradicsomos halhoz
-
4 ek olívaolaj
-
1 közepes db fehér hagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
40 dkg koktélparadicsom
-
1 ek oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
30 g kapribogyó
-
100 ml fehérbor
Elkészítés
A paradicsomos halhoz
- Az olívaolajon megdinszteljük a karikákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát is, és lepirítjuk. Ekkor jöhet a félbevágott paradicsom, amit 2-3 percig párolunk a hagymás alapon, majd felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, oreganóval fűszerezzük, majd 5 perc alatt összefőzzük.
- Ekkor hozzáadjuk a kapribogyót és az olajbogyót. Elkeverjük, majd belefektetjük a szószba a halfiléket. Alacsony lángon, fedő alatt 5-7 perc alatt készre pároljuk a halat (a különböző fajták eltérő ideig főhetnek, ebben a receptben aranydurbincs szerepelt, ez gyorsabban puhul). Friss kenyérrel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 2472
- Feltöltés dátuma: 2024. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
Olaszország nemcsak a tésztáiról, hanem a halételeiről is híres: nem csoda, ennyi tengerpart mellett van bőven miből főzni. Főleg a déli részeken gyakori elkészítési módszer az „in umido”, ami tulajdonképpen valamilyen szószban párolt halra utal. Az alábbi recept paradicsomos-olajbogyós ízekkel és omlós aranydurbinccsal csábít gasztroutazásra.