r
Nosalty Logó

Olasz lupini saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Olasz lupini saláta
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez és a saláta tálalásához

Összesen 218 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez és a saláta tálalásához

Összesen 873 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez és a saláta tálalásához

Összesen 143 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 218 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    4709 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    3216 micro
Összesen 873 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    849 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez és a saláta tálalásához

Elkészítés

A salátához

  1. Mind a négy tányérba megágyazunk tépkedett salátalevelek és rukkola keverékével.
  2. Rászórjuk a felezett datolyaparadicsomokat, az olívabogyót, a konyhakész farkasbabot, a karikázott hagymazöldet és snidlinget, a pirított fenyőmagot, és opcionálisan a citromhéjat, ezt most én kihagytam.

Az öntethez és a saláta tálalásához

  1. Az öntet hozzávalóit egy kis befőttes üvegben összerázzuk. Meglocsoljuk vele a salátát, és tálalunk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 5797
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 23.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

A lupini, magyarul farkasbab úgy néz ki, mintha egy órás, mutáns kukoricaszem lenne, amire valaki még rá is taposott, így palacsintává lapult. Előfőzött állapotban, sós vízben kapható üveges kiszerelésben és kis tasakokban, ha csak egy salátára valót szeretnénk vásárolni belőle. Olaszországi bevásárlások alkalmával már sokszor megakad a szemem rajta, és most hagytam magam elcsábulni, vettem két adagot belőle. Az egyikből valóban sali, a másikból pedig zöldséges-babos vegán fasírt készült. Ez itt most egy nagyszerű olasz recept!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez és a saláta tálalásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...