Olasz kenyér- újratöltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g cukor7 kcal
-
11 kcal
-
63g víz0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
A töltelékhez
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
44g pancetta235 kcal
-
29 kcal
-
50g fehérbab167 kcal
-
31g mozzarella93 kcal
-
25g edami sajt89 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
36g gombakonzerv12 kcal
A tetejére
Összesen
1124
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
18g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
27g instant élesztő88 kcal
-
500g víz0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
A töltelékhez
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
350g pancetta1876 kcal
-
232 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
-
250g mozzarella748 kcal
-
200g edami sajt714 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
290g gombakonzerv93 kcal
A tetejére
Összesen
8996
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
27.5g finomliszt100 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
13.8g víz0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
A töltelékhez
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
11g paradicsom2 kcal
-
9.6g pancetta52 kcal
-
2.5g szárított paradicsom6 kcal
-
11g fehérbab37 kcal
-
6.9g mozzarella21 kcal
-
5.5g edami sajt20 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8g gombakonzerv3 kcal
A tetejére
Összesen
248
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3373.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 1940 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 198.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6450 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
1124
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 393.6 g
Zsír
-
Összesen 317.7 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26987.2 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 517 mg
-
Kálcium 4269 mg
-
Vas 75 mg
-
Magnézium 1424 mg
-
Foszfor 5111 mg
-
Nátrium 15521 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1132.2 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 125 mg
VÍZ
-
Összesen 1589.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1371 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 847 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2831 micro
-
Kolin: 578 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 4707 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 51604 micro
-
Lut-zea 4453 micro
Összesen
8996
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1419 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
3 teáskanál cukor
-
3 tasak instant élesztő
A töltelékhez
A tetejére
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
A tésztához
- Finomra vágjuk a zöldfűszereket (petrezselyem, zellerlevél, 1 ág rozmaring, letépkedve).
- Tálba tesszük a kenyér hozzávalóit: liszt, cukor, só, porélesztő, langyos víz. Elkezdjük összedolgozni, félúton belekerül a friss zöldfűszer és a rozmaring, majd liszttel leszórva, konyharuhával letakarva, legalább 45 percet hagyjuk langyos helyen pihenni a tésztát. (Meg lehet kóstolni a tésztát keverés-dagasztás közben, és ha szükséges lehet tenni bele még cukrot és sót ízlés szerint.)
- Előkészítjük kis tányérokra a rozmaringot, a hámozott paradicsomot, a szeletelt gombát, a vékonyra szeletelt fokhagymát, a lereszelt sajtot, a mozzarellát szeletelve, a fehérbabot, a bacont,az aszalt paradicsomot.
- Begyújtjuk a sütőt, azaz előmelegítjük.
- A tésztát lisztes deszkára borítjuk, átgyúrjuk, két cipóba vesszük, még hagyjuk lelisztezve, letakarva, 15 percet pihenni.
- Az egyik cipót, téglalap alakúra nyújtva, nem túl vékonyra, hosszanti irányban, alul a következőképp töltjük meg: bacon, rá a hámozott, darabolt paradicsom, majd a rozmaringlevélkék, rá a fokhagymaszeletek, majd a friss bazsalikom, só és bors, aztán a fehérbab, erre jön a gomba, majd szeletelt mozzarella, rá aszalt paradicsom, végül reszelt sajt.
- Óvatosan, de viszonylag szorosabban, feltekerjük, a két végét behajtva, tölteléke ne folyhasson ki, mint a bejglit, behajtjuk, mint a csigát.
- Betesszük a tepsibe, a sütőpapírra téve, lekenjük olívaolajjal, és megszórjuk a rozmaringlevelekkel és kevés szezámmaggal, majd pihen addig, amíg a következő cipót, ugyanígy meg nem töltjük, aztán az is pihen még 15 percet, de addigra már az első tepsit betehetjük az előmelegített sütőbe, ahol még mindig kelni fog, és szép aranybarnára nem sül. A második cipó ideje már sokkal kevesebb, mert a sütő bemelegszik addigra.
- Amint készek a cipók, kiszedjük a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve, még melegen tálalható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5784
- Feltöltés dátuma: 2011. október 10.
Ajánló
Finom zöldségleves, nagyon finom bor a töltött kenyér után:-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Átgondoltam az olasz töltött kenyeret, kicsit többet téve a töltelékébe. El is készült a finom, laktató ebéd. Ennyi a történet :-).