r
Nosalty Logó

Olasz kenyér- újratöltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Olasz kenyér- újratöltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8996 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 248 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3373.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    1940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6450 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 1124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    393.6 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26987.2 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    517 mg
  • Kálcium
    4269 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    1424 mg
  • Foszfor
    5111 mg
  • Nátrium
    15521 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1132.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    847 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2831 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51604 micro
  • Lut-zea
    4453 micro
Összesen 8996 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1419 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Finomra vágjuk a zöldfűszereket (petrezselyem, zellerlevél, 1 ág rozmaring, letépkedve).
  2. Tálba tesszük a kenyér hozzávalóit: liszt, cukor, só, porélesztő, langyos víz. Elkezdjük összedolgozni, félúton belekerül a friss zöldfűszer és a rozmaring, majd liszttel leszórva, konyharuhával letakarva, legalább 45 percet hagyjuk langyos helyen pihenni a tésztát. (Meg lehet kóstolni a tésztát keverés-dagasztás közben, és ha szükséges lehet tenni bele még cukrot és sót ízlés szerint.)
  3. Előkészítjük kis tányérokra a rozmaringot, a hámozott paradicsomot, a szeletelt gombát, a vékonyra szeletelt fokhagymát, a lereszelt sajtot, a mozzarellát szeletelve, a fehérbabot, a bacont,az aszalt paradicsomot.
  4. Begyújtjuk a sütőt, azaz előmelegítjük.
  5. A tésztát lisztes deszkára borítjuk, átgyúrjuk, két cipóba vesszük, még hagyjuk lelisztezve, letakarva, 15 percet pihenni.
  6. Az egyik cipót, téglalap alakúra nyújtva, nem túl vékonyra, hosszanti irányban, alul a következőképp töltjük meg: bacon, rá a hámozott, darabolt paradicsom, majd a rozmaringlevélkék, rá a fokhagymaszeletek, majd a friss bazsalikom, só és bors, aztán a fehérbab, erre jön a gomba, majd szeletelt mozzarella, rá aszalt paradicsom, végül reszelt sajt.
  7. Óvatosan, de viszonylag szorosabban, feltekerjük, a két végét behajtva, tölteléke ne folyhasson ki, mint a bejglit, behajtjuk, mint a csigát.
  8. Betesszük a tepsibe, a sütőpapírra téve, lekenjük olívaolajjal, és megszórjuk a rozmaringlevelekkel és kevés szezámmaggal, majd pihen addig, amíg a következő cipót, ugyanígy meg nem töltjük, aztán az is pihen még 15 percet, de addigra már az első tepsit betehetjük az előmelegített sütőbe, ahol még mindig kelni fog, és szép aranybarnára nem sül. A második cipó ideje már sokkal kevesebb, mert a sütő bemelegszik addigra.
  9. Amint készek a cipók, kiszedjük a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve, még melegen tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5782
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 10.

Ajánló

Finom zöldségleves, nagyon finom bor a töltött kenyér után:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz kenyér- újratöltve
Éva-Anyóca 350 recept

Átgondoltam az olasz töltött kenyeret, kicsit többet téve a töltelékébe. El is készült a finom, laktató ebéd. Ennyi a történet :-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...