r
Nosalty Logó

Olasz almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kati Mami
Olasz almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2477.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.2 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 2897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót előkészítünk, hogy szobahőmérsékletű legyen. Kimérjük a száraz hozzávalókat és elkeverjük. Az almák közepét kivágjuk, és 2 db-ot kockákra darabolunk. Én nem szoktam hámozni, de lehet. A másik két almát vékonyabb cikkekre szeleteljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A puha vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A sütőporos lisztet és az ízesítőket is belekeverjük apránként a tojásos keverékbe. Óvatosan hozzáadagoljuk a tejet is. Könnyű, inkább folyós tésztát kell kapnunk. Beleforgatjuk az almakockákat. Én a cukor helyett eritritet használtam.
  3. Sütőpapiros formába simítjuk, és a tetejét kirakjuk a szeletelt almával csinosan. Megszórjuk kristálycukorral és egy csipet fahéjjal. Mehet a sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  4. A még meleg süteményt átkenjük 1 ek. vízzel összemelegített 1 ek. baracklekvárral. Ettől szép fényes lesz. Aki nem szereti, az megszórhatja porcukorral is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 38588
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 07.

Ajánló

Ebéd utánra, uzsonnára és csak úgy, ha megkívánjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kati Mami 15 recept

A receptet olvastam valahol az interneten, és régebben meg is sütöttem. Aztán feledésbe merült. Almás süteményre vágytunk, de nem emlékeztem a receptre pontosan, csak arra, hogy finom volt. Érzés  után újrapróbálkoztam, és ez is finom lett. Lehet hogy az alma az oka..?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...