Okra savanyúság
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
23
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
228
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
23
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4772.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 4287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 357.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
228
kcal
- 0% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1019.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az okrát megmossuk, és a végeiből fél centit levágunk. Papírtörlőn vagy tiszta konyharuhán hagyjuk megszáradni. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és félretesszük.
- Csírátlanítjuk az üveget. Kimoshatjuk mosogatószerrel, hagyjuk megszáradni, és forró vízzel teletöltjük. Hagyjuk legalább 10 percig állni.
- Közben a vizet, ecetet, sót, cukrot felforraljuk, és addig főzzük, míg a só és cukor elolvad.
- A mustárport, koriandert, pirospaprikát, édesköményport, zellersót és borsot egy csészében összekeverjük. Hozzáadunk egy-két evőkanálnyi ecetes vizet, és csomómentesre keverjük. A fűszereket az ecetes vízbe keverjük.
- Az üvegből kiöntjük a forró vizet, és egy konyharuhára vagy deszkára helyezzük. A befőttesüveget az oldalára fektetjük, és belehelyezzük az okrákat és a fokhagymagerezdet. Fa- vagy műanyag pálcikákat használhatunk az okrák leszorítására.
- Az okrákra öntjük a fűszeres ecetes vizet, és forró vízzel felönthetjük még, ha szükséges.
- Lezárjuk az üveget, és hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk pár hétig fogyasztás előtt.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4094
- Feltöltés dátuma: 2015. július 02.
Ajánló
Olívabogyó helyett előételnek, rágcsálnivalónak és savanyúságnak mind megfelel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Leginkább a savanyított paprikára hasonlít, de kicsit a csemegeuborkára is. Enyhén fűszeres, nem csípős. Nyúlós-ragadós állaga nincsen. Ez a mennyiség egy 1 literes befőttesüveget tölt meg. 3,5 teáskanál savanyúság fűszerkeveréket is használhatunk az itteni fűszerek helyett, ha az van otthon.