Ököruszály leves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g marhafarok550 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
13g pasztinák8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
16g gomba3 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
63g cérnametélt232 kcal
-
750g víz0 kcal
Összesen
897
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1200g marhafarok2201 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
50g pasztinák32 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
64g gomba14 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
250g cérnametélt928 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
3590
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
21.4g marhafarok39 kcal
-
3.2g fehérrépa2 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.9g pasztinák1 kcal
-
2.9g sárgarépa1 kcal
-
3.2g karalábé1 kcal
-
2.9g zeller1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.1g gomba0 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
1.8g paprika0 kcal
-
1.8g paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
4.5g cérnametélt17 kcal
-
53.6g víz0 kcal
Összesen
64
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1129.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 970.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1267 micro
-
β-karotin 3163 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
897
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 300.6 g
Zsír
-
Összesen 123.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 890 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4518.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1083 mg
-
Nátrium 2400 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 3882.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1265 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 244 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 840 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5069 micro
-
β-karotin 12652 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
3590
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 46 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg marhafarok
-
2 db fehérrépa
-
4 szál petrezselyem
-
1 kis db pasztinák
-
2 db sárgarépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
2 db zellerlevél
-
2 közepes db gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db fokhagyma
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
-
250 g cérnametélt
-
3 l víz
Elkészítés
- A marhafarkat megmossuk, ízeinél kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, habját leszedjük.
- Beletesszük a fűszereket, takarék lángon lassan főzzük (éppen, hogy csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta színe legyen) kb. 3 órát fedő nélkül.
- Majd beletesszük a megtisztított zöldségeket.
- Amikor a benne levők megfőttek, pár perc pihentetés után leszűrjük. Megfelelő mennyiségű leszűrt levesbe belefőzzük a házi készítésű cérnametéltet.
- Elkészítettem: 19 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 62
- 7 napos nézettség: 457
- Össznézettség: 95213
- Feltöltés dátuma: 2011. október 15.
Ajánló
A főtt hús mellé feketeszeder szószt ajánlok. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Marhafarokból lehet az egyik legfinomabb húslevest főzni, ami vetekszik a disznóvágási orjalevessel, az aranylóan gyöngyöző tyúkhúslevessel és talán gyöngytyúkból vagy a fácánból főtt levessel is. Az ököruszályhoz sajnos ritkán lehet hozzá jutni, akkor is "aranyáron" mérik. De egyszer élünk.