Odett göcseji gombalevese
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gombás pörkölthöz
-
50g sertéscomb91 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
68 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A leveshez
-
63g zöldbab17 kcal
-
38g sertésköröm56 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
Összesen
473
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gombás pörkölthöz
-
400g sertéscomb728 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
60g mangalica zsír541 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A leveshez
-
500g zöldbab136 kcal
-
300g sertésköröm452 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
Összesen
3781
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gombás pörkölthöz
-
11.3g sertéscomb20 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
5.6g paprika1 kcal
-
8.4g gomba2 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.7g mangalica zsír15 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A leveshez
-
14.1g zöldbab4 kcal
-
8.4g sertésköröm13 kcal
-
14.1g főzőtejszín18 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11.3g burgonya6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.6g füstölt sajt18 kcal
Összesen
104
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 286.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
473
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.9 g
Zsír
-
Összesen 246.6 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5290.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1304 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 2281 mg
-
Nátrium 1068 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.9 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2293.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 871 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 307 mg
-
D vitamin: 164 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 564 micro
-
β-karotin 4070 micro
-
β-crypt 259 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4419 micro
Összesen
3781
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 145 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A gombás pörkölthöz
-
40 dkg sertéscomb
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paprika
-
30 dkg gomba
-
2 közepes db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek mangalica zsír
-
1 ek fűszerpaprika
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A leveshez
-
50 dkg zöldbab
-
500 ml főzőtejszín
-
2 db babérlevél
-
4 közepes db burgonya
-
4 gerezd fokhagyma
-
20 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A gombás pörkölthöz
- A zsíron a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot, kicsit sütjük, majd kevés vízzel puhára főzzük. Ettől lesz sűrű szaftja.
- A húst kockákra vágjuk, és az alapba tesszük, majd fehéredésig kevergetjük. Rátesszük a fűszereket, és belevágjuk a fokhagymát. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg jól elfövi a levét.
- Közben a gombát megmossuk, felvágjuk (ne túl kicsire), és a húshoz tesszük, majd készre főzzük. A vizet figyelni kell, mert a gomba levet ereszt. A végén beletesszük a pirospaprikát, és összefőzzük 1-2 perc alatt. Ha szükségét érezzük, adjunk még hozzá vizet.
A leveshez
- Egy fazékba tesszük a füstölt anyagot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzátesszük a babérlevelet, a borsot és az egészben hagyott fokhagymát. Fél órát főzzük.
- Hozzáadjuk a zöldbabot, és mielőtt megpuhulna, a kis kockákra vágott krumplit is beletesszük.
- Amikor el kezd forrni, beleöntjük a gombás pörköltet és a tejszínt. Ha szükséges, akkor öntsünk hozzá tejet, hogy leves állagú legyen.
- Összeforraljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt. Ezután keverjük bele a füstölt sajtot és a sajtkrémet. A tálaláskor tegyünk egy kevés reszelt sajtot a tányérra, és szórjuk meg petrezselyemzölddel.
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 17720
- Feltöltés dátuma: 2013. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Odett a zalai konyha egyik népszerű receptjét, a göcseji gombalevest készítette nekünk, az édesanyja receptje alapján. A végeredmény osztatlan sikert aratott!