r
Nosalty Logó

Nyuszis pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyuszis pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Összesen 1428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Összesen 11409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Összesen 306 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    434.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6588.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1720 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    2649 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1752.5 g
  • Cukor
    979 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 11409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához először keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd keverjük bele a margarint is. A száraz anyagokat, lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük össze egy külön tálban.
  2. A cukros masszához először keverjük hozzá a lisztes keverék harmadát, majd ha elkeveredett, a tej felét. Utána keverjük bele a maradék lisztes keverek felét, utána a maradék tejet, majd végezetül a maradék lisztet.
  3. Tortaformába töltjük, előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
  4. Amíg a tészta sül, összeállítjuk a krémet.

Krémhez

  1. A vízből és a pudingporból pudingot főzünk, 6-7 ek cukorral és a vaníliás cukorral megédesítjük. Ha elkészült, belekeverjük a búzadarát, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  2. A vízből és a pudingporból pudingot főzünk, 6-7 ek cukorral és a vaníliás cukorral megédesítjük. Ha elkészült, belekeverjük a búzadarát, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. Ha a torta megsült, várjuk meg, míg kihűl, utána vágjuk csak fel, és töltsük meg. A tetejére és az oldalára is kenjünk a krémből, így rögzül a fondant.

Díszítés

  1. Tetszőleges mintákat, formákat készíthetünk belőle. (Nekem csak fehér fondant-om volt itthon, ahhoz, hogy barna legyen, gyúrtam bele egy kevés kakaóport.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1762
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég nagy adag, de mivel nagy a család, egy délután alatt elfogy.:) Egyszerű és finom!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...