Nyuszis pudingos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
63g cukor242 kcal
-
63g tej35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
6 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krémhez
-
75g víz0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
43 kcal
-
10 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
38g cukor145 kcal
Díszítés
-
13g cukorfondant43 kcal
Összesen
1428
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
500g cukor1935 kcal
-
500g tej280 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
46 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krémhez
-
600g víz0 kcal
-
400g margarin2868 kcal
-
400g búzadara1440 kcal
-
343 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
300g cukor1161 kcal
Díszítés
-
100g cukorfondant346 kcal
Összesen
11409
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
13.5g cukor52 kcal
-
13.5g tej8 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
2.7g margarin19 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
16.2g víz0 kcal
-
10.8g margarin77 kcal
-
10.8g búzadara39 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
Díszítés
-
2.7g cukorfondant9 kcal
Összesen
306
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.1 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 109.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 499 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
1428
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.5 g
Zsír
-
Összesen 434.6 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 200 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6588.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 1720 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 438 mg
-
Foszfor 2649 mg
-
Nátrium 1534 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1752.5 g
-
Cukor 979 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 874.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 467 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 475 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 3995 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3050 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
11409
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
0.5 kg cukor
-
0.5 l tej
-
2 db tojás
-
10 dkg margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 kg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Krémhez
-
6 dl víz
-
40 dkg margarin
-
2 bögre búzadara
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
6 ek cukor
-
30 dkg cukor
Díszítés
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához először keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd keverjük bele a margarint is. A száraz anyagokat, lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük össze egy külön tálban.
- A cukros masszához először keverjük hozzá a lisztes keverék harmadát, majd ha elkeveredett, a tej felét. Utána keverjük bele a maradék lisztes keverek felét, utána a maradék tejet, majd végezetül a maradék lisztet.
- Tortaformába töltjük, előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
- Amíg a tészta sül, összeállítjuk a krémet.
Krémhez
- A vízből és a pudingporból pudingot főzünk, 6-7 ek cukorral és a vaníliás cukorral megédesítjük. Ha elkészült, belekeverjük a búzadarát, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
- A vízből és a pudingporból pudingot főzünk, 6-7 ek cukorral és a vaníliás cukorral megédesítjük. Ha elkészült, belekeverjük a búzadarát, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
- Ha a torta megsült, várjuk meg, míg kihűl, utána vágjuk csak fel, és töltsük meg. A tetejére és az oldalára is kenjünk a krémből, így rögzül a fondant.
Díszítés
- Tetszőleges mintákat, formákat készíthetünk belőle. (Nekem csak fehér fondant-om volt itthon, ahhoz, hogy barna legyen, gyúrtam bele egy kevés kakaóport.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1762
- Feltöltés dátuma: 2013. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Elég nagy adag, de mivel nagy a család, egy délután alatt elfogy.:) Egyszerű és finom!