Nyírteleki házinyúlragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nyúl sütéséhez
-
213g nyúlhús289 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez
-
100g zöldspárga14 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
50g szárnyas alaplé4 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1071
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nyúl sütéséhez
-
850g nyúlhús1156 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
500g fehérbor410 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez
-
400g zöldspárga56 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
4270
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nyúl sütéséhez
-
25g nyúlhús34 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.9g csiperkegomba1 kcal
-
8.8g paradicsom2 kcal
-
14.7g fehérbor12 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez
-
11.8g zöldspárga2 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
5.9g szárnyas alaplé0 kcal
-
5.9g fehérbor5 kcal
-
8.8g rizs32 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
125
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1284.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 561.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1320 micro
-
β-karotin 4177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1307 micro
Összesen
1071
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 209.6 g
Zsír
-
Összesen 184.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 528 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5137.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 2725 mg
-
Nátrium 1190 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2245.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1748 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 61 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 972 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1105 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 5279 micro
-
β-karotin 16709 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7720 micro
-
Lut-zea 5229 micro
Összesen
4270
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 227 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
A nyúl sütéséhez
-
1 dl olívaolaj
-
10 dkg vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
30 dkg paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
tárkony ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez
-
40 dkg zöldspárga
-
2 db sárgarépa
-
2 dl szárnyas alaplé
-
30 dkg rizs
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A nyúl sütéséhez
- A hús készítése:
- A kicsontozott, darabokra vágott inaktól, hártyától megtisztított nyúlfi húsát egy edényben olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Egy sütőedénybe kivesszük.
- A visszamaradt olajban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, a félbevágott ánizsillatú gombafejeket, a kimagvazott, megfelezett paradicsomokat.
- Ha az előző finomságok megpuhultak, ráöntjük a nyúlfi húsára, felöntjük vízzel, s a finom tokaji fehérborral, lefedve megpároljuk. Köretnek nyúlárnyékos (spárgás) rizst adhatunk.
- Nyúlárnyékos rizs készítése:
- Egy edényben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk benne a felkockázott hagymát. Kicsit sózzuk.
- Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott sárgarépát és a lecsepegtetett kockára vágott spárgát, két percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a rizst, tovább sütjük két percen át, folyamatosan kevergetjük. Meglocsoljuk a nemes tokaji fehérborral, és addig folytatjuk a főzést, amíg a bor elpárolog.
- Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáöntjük a meleg, finom házi tyúkhúslevest, és tovább főzzük, amíg kissé elfő a leve.
- Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a házi vajat, és hagyjuk pihenni pár percig, hogy a rizs jól átvegye az ízeket.
- Végül a rizst szépen tálaljuk: egy vizes, vagy olajozott pohárba, formába nyomjuk és tányérra helyezzük. Díszítjük.
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 26162
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 26.
Ajánló
Tokaji Furmint (száraz) bort ajánlok hozzá
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
Faragó Márta és Taksár Ferenc házaspár receptje a Kelet- Magyarország szon.hu receptversenyére készült, helyi nyírteleki étel.