r
Nosalty Logó

Nyársra húzott rántott zöldség vagy kolbászos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Nyársra húzott rántott zöldség vagy kolbászos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nyárshoz

A panírhoz

Összesen 800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nyárshoz

A panírhoz

Összesen 2399 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nyárshoz

A panírhoz

Összesen 187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    250 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6259 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    3822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4498 micro
Összesen 2399 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A nyárshoz

A panírhoz

Elkészítés

A nyárshoz

  1. Előkészítjük a panírt. A tojást, lisztet és a vizet simára kavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk pihenni, amíg a többit előkészítjük.
  2. A gombát megtisztítjuk, leforrázzuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a citromlét és esetleg 1 ek olajat
  3. Előkészítjük a többi hozzávalót. A cukkinit felkarikázzuk, ha karalábét használunk sós vízben előfőzzük. A sajtot, kenyeret gombát, paprikát, hagymát felszeleteljük (5 mm széles). Én pogácsaszaggatóval köröket vágtam, de vághatjuk négyszögletes szeletekre is.
  4. Fapálcikára tetszés szerint váltakozva felfűzzük, tetszőleges hosszúságúra. A pálcika segítségével beleforgatjuk a tojásos masszába, majd prézliben meghempergetjük. Olajon fedő alatt megsütjük.
  5. Nem bő olajban sütjük, megfordítjuk, hogy minden oldala átsüljön, ha szükséges pótoljuk az olajat, így nem égett olajban sül. A végén fedő nélkül még átforgatjuk, hogy a pára távozzon, és ropogós legyen.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2080
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyársra húzott rántott zöldség vagy kolbászos
Csiki Piroska 230 recept

A húsevő családtagjaimnak kolbászt is húztam a nyársra, amikor van maradék sült húsom, azt is szoktam tenni rá. Ebből a mennyiségből 6 db 16 cm  rudacska lett. Tálalhatjuk főzelékkel. Használhatunk más zöldséget is pl. karfiolt.

Hozzávalók

A nyárshoz

A panírhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...