Nyársra húzott rántott zöldség vagy kolbászos
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A nyárshoz
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
67g cukkini11 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
25g kenyér69 kcal
-
13g napraforgó olaj118 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
43g kolbász196 kcal
-
0g só0 kcal
A panírhoz
-
18g tojás23 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
13g víz0 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
800
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A nyárshoz
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g sajt211 kcal
-
75g kenyér206 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
130g kolbász588 kcal
-
0g só0 kcal
A panírhoz
-
55g tojás69 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
40g víz0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
30g sajt106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g zsemlemorzsa356 kcal
Összesen
2399
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A nyárshoz
-
19.4g csiperkegomba4 kcal
-
15.5g cukkini3 kcal
-
4.7g kápia paprika1 kcal
-
3.9g zöldpaprika1 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
4.7g sajt16 kcal
-
5.8g kenyér16 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
10.1g kolbász46 kcal
-
0g só0 kcal
A panírhoz
-
4.3g tojás5 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
2.3g sajt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g zsemlemorzsa28 kcal
Összesen
187
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2086.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 1274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 250 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1499 micro
Összesen
800
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 140.4 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6259 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 988 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1107 mg
-
Nátrium 3822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 749.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1150 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4498 micro
Összesen
2399
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A nyárshoz
-
0.5 db kápia paprika
-
0.5 db zöldpaprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
6 dkg sajt
-
1 tk citromlé
-
só ízlés szerint
A panírhoz
-
1 db tojás
-
4 púpozott ek finomliszt
-
5 ek víz
-
2 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
9 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A nyárshoz
- Előkészítjük a panírt. A tojást, lisztet és a vizet simára kavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk pihenni, amíg a többit előkészítjük.
- A gombát megtisztítjuk, leforrázzuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a citromlét és esetleg 1 ek olajat
- Előkészítjük a többi hozzávalót. A cukkinit felkarikázzuk, ha karalábét használunk sós vízben előfőzzük. A sajtot, kenyeret gombát, paprikát, hagymát felszeleteljük (5 mm széles). Én pogácsaszaggatóval köröket vágtam, de vághatjuk négyszögletes szeletekre is.
- Fapálcikára tetszés szerint váltakozva felfűzzük, tetszőleges hosszúságúra. A pálcika segítségével beleforgatjuk a tojásos masszába, majd prézliben meghempergetjük. Olajon fedő alatt megsütjük.
- Nem bő olajban sütjük, megfordítjuk, hogy minden oldala átsüljön, ha szükséges pótoljuk az olajat, így nem égett olajban sül. A végén fedő nélkül még átforgatjuk, hogy a pára távozzon, és ropogós legyen.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2081
- Feltöltés dátuma: 2012. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
A húsevő családtagjaimnak kolbászt is húztam a nyársra, amikor van maradék sült húsom, azt is szoktam tenni rá. Ebből a mennyiségből 6 db 16 cm rudacska lett. Tálalhatjuk főzelékkel. Használhatunk más zöldséget is pl. karfiolt.