r
Nosalty Logó

Nyári zöldségek csirkeszárnnyal rakva

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Nyári zöldségek csirkeszárnnyal rakva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4463 micro
  • β-karotin
    12706 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5299 micro
Összesen 922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6396.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    792 mg
  • Foszfor
    2656 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    3655.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5112 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    886 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    957 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    17851 micro
  • β-karotin
    50825 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    10297 micro
  • Lut-zea
    21195 micro
Összesen 3690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba beletesszük a felkockázott bébi cukkinit, a paradicsomot kicsire felkockázva, magos leve nélkül és lehéjazva, a felkockázott zöldpaprikát, a csokor finomra vágott petrezselymet, a szárzeller zöldjét, a felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, a kicsumázott és felkarikázott pepperonit, a felkarikázott sárgarépát, a felkarikázott paszternákot, sót és őrölt borsot, rozmaringot, alaposan összekeverjük, beletesszük a tepsibe, elegyengetjük, az olívaolajjal meglocsoljuk.
  2. A mosott csirkeszárnyakat a fűszeralappal alaposan bedörzsöljük.
  3. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk tisztítás után.
  4. A zöldségekre tesszük a nagyobb kockákra vágott burgonyát, kicsit sózzuk a tetejét, és ennek a tetejére kerül a fűszeres csirkeszárny egymás mellé téve, alufóliával lefedjük, az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 160-170 fokon 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. (A friss zöldségek levet engednek, ezért nem kell alá semmilyen húslé, alaplé, víz.)
  5. Tálaljuk magában vagy friss salátával, akár fejes, akár uborka, akár paradicsom.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3299
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Ajánló

Könnyű nyári leves, finom bor az étkezés után vagy idény gyümölcsből szörp, ásványvíz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári zöldségek csirkeszárnnyal rakva
Éva-Anyóca 350 recept

Rakott egytál. Milyen legyen is az? Irány a kert, és meglett az eredmény.:-) Sok finom nyári zöldség a kertünkből rakott módon elkészítve, finom csirkeszárnnyal együtt sütve és tálalva. Az étel kellemes ízű, nyári ízű, színes, illatos rakott ebéd, laktató, mégsem nehéz étel. Készíthetjük más zöldségek együtteséből is (karfiol, brokkoli, zöldborsó, kukorica,stb.). Mindenki próbálja ki, aki szereti az ilyen jellegű ételeket.:-) Aztán természetesen lehet variálni, rengeteg féle zöldség létezik még, vagy épp a család ízlésének megfelelően jó azt még változtatni, akár a fűszerezést is.:-) A burgonya kissé laktatóbb étellé teheti. A hús lehet szeletelt , fűszerezett csirkemellfilé is, azzal is fantasztikus lehet. Sőt :  filézett halszeleteket is tehetünk rá.:-) Érdemes próbálni ezt a kigondolt változtatot is, és aztán úgy, ahogy az elkészítő és családja szereti, variálható.:-) Jó próbálkozást kívánok, és jó étvágyat! :-D Uborkasalátával v. paradicsomsalátával tálalva ( is ), nagyon finom.:-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...