Nyári zöldségek csirkeszárnnyal rakva
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g tv-paprika25 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
5 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
11g pepperoni2 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
140g sárgarépa51 kcal
-
35g pasztinák22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
250g újkrumpli154 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
428g csirkeszárny507 kcal
-
0 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
600g tv-paprika98 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
800g póréhagyma215 kcal
-
45g pepperoni10 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
560g sárgarépa204 kcal
-
140g pasztinák89 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
1712g csirkeszárny2027 kcal
-
0 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
6.7g cukkini1 kcal
-
6.7g paradicsom1 kcal
-
10g tv-paprika2 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
2.7g halványító zeller0 kcal
-
13.3g póréhagyma4 kcal
-
0.8g pepperoni0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
9.3g sárgarépa3 kcal
-
2.3g pasztinák1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
16.7g újkrumpli10 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
28.6g csirkeszárny34 kcal
-
0 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1599.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 664 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 913.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1278 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 288 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 4463 micro
-
β-karotin 12706 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 5299 micro
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.3 g
Zsír
-
Összesen 161.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6396.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1089 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 792 mg
-
Foszfor 2656 mg
-
Nátrium 1592 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.8 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 3655.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5112 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 886 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 1152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 957 micro
-
Kolin: 1164 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 17851 micro
-
β-karotin 50825 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 10297 micro
-
Lut-zea 21195 micro
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 298 micro
-
β-karotin 848 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 172 micro
-
Lut-zea 353 micro
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
2 db cukkini
-
4 db paradicsom
-
6 db tv-paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
4 közepes szár halványító zeller
-
4 db póréhagyma
-
3 db pepperoni
-
1 fej fokhagyma
-
7 db sárgarépa
-
2 db pasztinák
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 kg újkrumpli
-
4 szál rozmaring
-
16 db csirkeszárny
Elkészítés
- Egy nagy tálba beletesszük a felkockázott bébi cukkinit, a paradicsomot kicsire felkockázva, magos leve nélkül és lehéjazva, a felkockázott zöldpaprikát, a csokor finomra vágott petrezselymet, a szárzeller zöldjét, a felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, a kicsumázott és felkarikázott pepperonit, a felkarikázott sárgarépát, a felkarikázott paszternákot, sót és őrölt borsot, rozmaringot, alaposan összekeverjük, beletesszük a tepsibe, elegyengetjük, az olívaolajjal meglocsoljuk.
- A mosott csirkeszárnyakat a fűszeralappal alaposan bedörzsöljük.
- A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk tisztítás után.
- A zöldségekre tesszük a nagyobb kockákra vágott burgonyát, kicsit sózzuk a tetejét, és ennek a tetejére kerül a fűszeres csirkeszárny egymás mellé téve, alufóliával lefedjük, az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 160-170 fokon 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. (A friss zöldségek levet engednek, ezért nem kell alá semmilyen húslé, alaplé, víz.)
- Tálaljuk magában vagy friss salátával, akár fejes, akár uborka, akár paradicsom.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3299
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.
Ajánló
Könnyű nyári leves, finom bor az étkezés után vagy idény gyümölcsből szörp, ásványvíz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rakott egytál. Milyen legyen is az? Irány a kert, és meglett az eredmény.:-) Sok finom nyári zöldség a kertünkből rakott módon elkészítve, finom csirkeszárnnyal együtt sütve és tálalva. Az étel kellemes ízű, nyári ízű, színes, illatos rakott ebéd, laktató, mégsem nehéz étel. Készíthetjük más zöldségek együtteséből is (karfiol, brokkoli, zöldborsó, kukorica,stb.). Mindenki próbálja ki, aki szereti az ilyen jellegű ételeket.:-) Aztán természetesen lehet variálni, rengeteg féle zöldség létezik még, vagy épp a család ízlésének megfelelően jó azt még változtatni, akár a fűszerezést is.:-) A burgonya kissé laktatóbb étellé teheti. A hús lehet szeletelt , fűszerezett csirkemellfilé is, azzal is fantasztikus lehet. Sőt : filézett halszeleteket is tehetünk rá.:-) Érdemes próbálni ezt a kigondolt változtatot is, és aztán úgy, ahogy az elkészítő és családja szereti, variálható.:-) Jó próbálkozást kívánok, és jó étvágyat! :-D Uborkasalátával v. paradicsomsalátával tálalva ( is ), nagyon finom.:-))