r
Nosalty Logó

Nyári tabbouleh lágy krémfehérsajttal

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Nyári tabbouleh lágy krémfehérsajttal

Hozzávalók

Tabbouleh saláta

806
Kalória
20.8g
Fehérje
82.3g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
593g
Víz
44.5g
Koleszterin
15.6g
Rost
10.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tabbouleh saláta

Összesen 806 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tabbouleh saláta

Összesen 3217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tabbouleh saláta

Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3415.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    2416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    593 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2130 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    2973 micro
Összesen 806 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13663.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    2525 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    9664 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    453 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    907 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    8520 micro
  • β-crypt
    1190 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    11891 micro
Összesen 3217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

Tabbouleh saláta

  1. Első körben a kuszkuszt felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk az egészet, meglocsoljuk olívaolajjal, reszelünk bele citromhéjat, és facsarunk hozzá a levéből is. Letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk, ez alatt a kuszkusz minden ízt és nedvességet magába szív majd.
  2. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, a fűszernövényeket finomra aprítjuk.
  3. Az átpárolódott kuszkuszt villával átkavarjuk, majd jöhetnek bele a zöldségek, amelyekkel szintén elkeverjük.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Hozzámorzsoljuk az Arla Apetina félzsíros, lágy krémfehérsajtot, és megszórjuk a fűszernövényekkel.
  5. Alaposan átkeverjük. Érdemes ezután pár órára hűtőbe tenni, hogy kihűljön, és összeérjenek az ízek, de tálalhatjuk picit langyosan is.

Recept infó

A nyár nagy slágere a SALÁTA, idén nagy kedvencük pedig ezen belül is a tabbouleh, ami egy halom friss fűszernövénnyel, lédús paradicsommal, uborkával, kukoricával, olívabogyóval, extra szűz olívaolajjal és citrommal készül. Ráadásként megspékeljük egy jó adag félzsíros, lágy krémfehérsajttal is, ami még gazdagabbá teszi. A tabbouleh egy klasszikus közel-keleti étel, és hagyományosan kuszkuszból készítik, ezt azonban a gluténérzékenyek lecserélhetik quinoára vagy akár kölesre is. Mivel igen tartalmas, akár vegetáriánus főételként is kínálhatjuk, bár látványos és tökéletes kísérője a grillezett halaknak és húsoknak, sőt akár az indiai curryknek is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!