adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
167g pacal142 kcal
-
117g marhanyak149 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
-
83g vöröshagyma30 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
6 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
4g só0 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
167g víz0 kcal
Összesen
511
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g pacal850 kcal
-
700g marhanyak896 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
6g majoranna16 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
22g só0 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
3064
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
24g pacal20 kcal
-
16.8g marhanyak21 kcal
-
2.4g sertészsír22 kcal
-
12g vöröshagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
12g paradicsom2 kcal
-
7.2g tv-paprika1 kcal
-
24g víz0 kcal
Összesen
72
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2459.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 1694 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 579.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 1033 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 2144 micro
-
Lut-zea 645 micro
Összesen
511
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 288.9 g
Zsír
-
Összesen 172.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14757.9 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 302 mg
-
Kálcium 1200 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 2533 mg
-
Nátrium 10165 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3475.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 2590 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 628 micro
-
β-karotin 6197 micro
-
β-crypt 764 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 3872 micro
Összesen
3064
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 308 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg sertészsír
-
0.5 kg vöröshagyma
-
0.5 fej fokhagyma
-
3 ek fűszerpaprika
-
2 ek majoranna
-
2 ek só
-
0.5 kg paradicsom
-
3 db tv-paprika
-
1 l víz
Elkészítés
- A pacalt hideg folyó víz alatt addig mossuk, míg már nincs szaga (kevés ecettel segíthetünk ezen).
- Kuktában zsíron szalmasárgára pirítjuk a tisztított felaprított vöröshagymát.
- Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a húst, majd a fűszereket, és addigpirítjuk, míg megszürkül.
- Ekkor beletesszük a felcsíkozott paradicsomot (meghámozva) és paprikát, majd felengedjük 1 liter vízzel, a kuktát lezárva, a lángot kicsire véve kb. másfél órára magára hagyjuk. Unalmában meg is fő.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 10554
- Feltöltés dátuma: 2012. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Időről időre megfőzöm ezt az ételt, mert nálunk mindenki szereti. Készítettem már magában a pacalt, máskor sertéscsülökkel. Most a marhát önmagával házasítottam, és az eredmény igen finom lett. Kisfiam kétszer is szedett magának, ami ritka dolog. Nem egy fogyókúrás étel, főleg nem főtt burgonyával (kenyeret nem is adtam mellé), de a magyar ember már csak hozzá-hozzá nyúl az ilyen emberes étekhez is. Én sem vagyok különb, és ennek örülök.