r
Nosalty Logó

Nutellás fánk ahogy Bomba készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bomba35
Nutellás fánk ahogy Bomba készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    305.3 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3779.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.3 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 6185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, a tejet meglangyosítjuk, és kb. 1-1,5 dl-t beleöntünk. Beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. Közben a vajat megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk.
  3. Ha az élesztő felfutott, minden egyéb hozzávalót beleteszünk (a töltelék kivételével), és jól kidagasztjuk. (Ha túl ragacsosnak találjuk, adjunk még hozzá egy kis lisztet.)
  4. 20-25 percig hagyjuk kelni, ennyi idő alatt általában a duplájára kel (főleg, ha jó meleg van).
  5. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és jól átgyúrjuk, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
  6. Közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk, nyújtófával kissé ellapítjuk a korongokat, majd minden második korong közepére jó adag nutellát teszünk (nálunk a púpos teáskanál majdnem kevésnek bizonyult).
  7. A nutellás korongokat összepárosítjuk az üresekkel úgy, hogy az üres korongot ráfordítjuk a másikra, így a nem lisztes felek kerülnek össze, így könnyebben összeragadnak. A széleket végig gondosan összenyomkodjuk, összecsipkedjük, majd két tenyerünk közt kissé meggörgetjük, mint a gombócokat.
  8. Az elkészült fánk-gombócokat lisztezett helyre tesszük, és 15 percig kelni hagyjuk.
  9. Közben az olajat felmelegítjük, de ne legyen forró.
  10. A fánkokat óvatosan a lisztes felükkel felfelé az olajba tesszük, majd fedő alatt addig sütjük, amíg szép aranysárga színt kapnak. Ekkor megfordítjuk őket, és fedő nélkül sütjük készre. Kis lángon süssük, hogy biztosan átsüljenek!
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8093
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nutellás fánk ahogy Bomba készíti
Bomba35 12 recept

A tészta receptje a nagyitól van, és bár finom, de valahogy a sima fánk már nem volt annyira kelendő a családban, így ki kellett találnom valamit, ami más. Mivel a bukta nutellás töltelékkel már bevált, így gondoltam, a fánk is tetszeni fog a gyerkőcöknek. És bevált.:)  Ebből az adagból nekem általában 17-18 db fánk lesz (azaz töltetlenül 35-36 db sima fánk lenne belőle).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...