Nutellás burgonyás fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
50g burgonya29 kcal
-
7 kcal
-
50g tej28 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
67g rétesliszt243 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
67g nutella359 kcal
Összesen
1186
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g nutella2156 kcal
Összesen
7111
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
13.7g burgonya8 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
13.7g tej8 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
18.3g rétesliszt66 kcal
-
18.3g finomliszt66 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.3g nutella98 kcal
Összesen
323
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1222 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.4 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
1186
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.6 g
Zsír
-
Összesen 270.5 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7331.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 320 mg
-
Kálcium 1868 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 3123 mg
-
Nátrium 1442 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1022.4 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 381.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 673 micro
-
Kolin: 479 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 691 micro
Összesen
7111
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db burgonya
-
42 g friss élesztő
-
10 dkg cukor
-
40 dkg rétesliszt
-
40 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
2 csipet só
Elkészítés
- A burgonyát tegyük fel héjában főni, majd megpucoljuk, összetörjük.
- Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben, a tetejére kevés lisztet szórjunk.
- A lisztet, sütőport, olajat, a tojást, a sót és a cukrot előkészítjük egy nagyobb tálba, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Tejet szükség szerint adagoljunk, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ha netán kicsit ragadna, mivel a burgonyás tészta ragadós, akkor lisztet szórjunk alá, és még gyúrjunk hozzá. Duplájára kelesztjük.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és azokat is három részre, összesen 9-re. (Én hármasával csavartam össze.)
- Egyenként kinyújtjuk, megkenjük nutellával, felcsavarjuk. Hármasával összefonjuk. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk.
- Tojással megkenjük a tetejét, előmelegített sütőben szép aranybarnára megsütjük. Ha gyorsabban sülne a teteje, takarjuk le papírral.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 675
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Ebből vihetnek a munkába, mert másnap is nagyon finom marad a burgonyától. Laktató és kiadós a kelt tészta.