r
Nosalty Logó

Nutellás burgonyás fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Nutellás burgonyás fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 7111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    270.5 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7331.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    1868 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    3123 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 7111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát tegyük fel héjában főni, majd megpucoljuk, összetörjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben, a tetejére kevés lisztet szórjunk.
  3. A lisztet, sütőport, olajat, a tojást, a sót és a cukrot előkészítjük egy nagyobb tálba, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Tejet szükség szerint adagoljunk, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ha netán kicsit ragadna, mivel a burgonyás tészta ragadós, akkor lisztet szórjunk alá, és még gyúrjunk hozzá. Duplájára kelesztjük.
  4. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és azokat is három részre, összesen 9-re. (Én hármasával csavartam össze.)
  5. Egyenként kinyújtjuk, megkenjük nutellával, felcsavarjuk. Hármasával összefonjuk. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  6. Tojással megkenjük a tetejét, előmelegített sütőben szép aranybarnára megsütjük. Ha gyorsabban sülne a teteje, takarjuk le papírral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 675
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ebből vihetnek a munkába, mert másnap is nagyon finom marad a burgonyától. Laktató és kiadós a kelt tészta. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...