r
Nosalty Logó

Nürnbergi mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Nürnbergi mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Összesen 4008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.7 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 4008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Elkészítés

Tésztához

  1. A mézet, cukrot, vajat, kakaóport, rumot és a narancslét melegítsük össze. Hűtsük ki, reszeljük bele a narancs héját, és keverjük hozzá a tojássárgáját.
  2. A lisztet vegyítsük össze a darált mandulával a fűszerrel, a szódabikarbónával és a sóval, majd adjuk hozzá a mézes masszát, a kandírozott narancsot, és alaposan gyúrjuk össze.
  3. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb fél cm-es vastagságúra, és linzerkiszúróval szaggassuk ki. Rakjuk sütőpapíros tepsibe, és 175 °C-on süssük kb 10-12 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Csokimáz

  1. A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy még folyós, de elég sűrű állagot kapjunk, majd egy kanállal csurgassuk a kihűlt mézesek tetejére, és hagyjuk teljesen megszáradni.

Forraltboros máz

  1. Készítsünk forralt bort, majd a hozzávalókat keverjük össze.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7032
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nürnbergi mézeskalács
Judit69 176 recept

A mézesek közül talán a legfinomabb, karácsonyra mindig elkészítem. 

Hozzávalók

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...