r
Nosalty Logó

Noky&cheese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Noky&cheese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A nokedlihez

A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 642 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A nokedlihez

A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 2573 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A nokedlihez

A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 642 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5936.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    2958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2844 micro
Összesen 2573 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A nokedlitésztát gyors mozdulatokkal bekeverjük, annyi vízzel, hogy ne legyen folyós.
  2. Forrásban lévő, sós vízben legalább 3-4 adagban, főzzük ki a nokedlit.
  3. Leszűrés után egyből a sajtos szószba tegyük.

A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz

  1. A bacon szeleteket pirítsuk meg egy nagy és mély serpenyőben, majd szedjük papírtörlőre száradni. Utána vágjuk apró kockára.
  2. A bacon zsírján pirítsuk meg az apróra kockázott hagymát.
  3. Szórjuk rá a lisztet ezzel is pirítsuk egy kicsit, majd öntsük fel tejjel.
  4. Szórjuk az edénybe a reszelt sajtokat, vörös és sárga cheddart, maj addig kevergessük, ameddig el nem olvad benne.
  5. Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval és egy kevés füstölt paprikával ízlés szerint.
  6. Ha nem érezzük elég krémesnek tehetünk hozzá egy kanál vajat.
  7. A szószba forgassuk bele a nokedlit.
  8. Kivajazott, egyszemélyes hőálló tálkákba töltsük a sajtszószos nokedlit.
  9. A tálak tetejére szórjunk házilag készített morzsát, melyet egy felkockázott, sütőben megpirított barna, magos zsemléből, reszelt parmezánból és egy csokor petrezselyemből forgatunk össze késes aprítóban. (A petrezselyemből hagyjunk még díszítésnek pár levelet.)
  10. A tálkák így morzsával mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe úgy 8-10 percere süni, vagy ameddig a morzsa kicsit megpirul a tetejükön.
  11. Tálalásnál szórjunk még frissen aprított petrezselymet és baconkockákat a tálakra. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14928
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 28.

Ajánló

Gyerekek, ifjúlelkű felnőttek, és sajtkedvelők kedvence lesz ez a fullos egytálétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs mese, az amerikai mac&cheese őrület beférkőzik mindenhová, amit lehet, azt sajtszószos mocsárba süppesztünk. Ha már gnocchival is kipróbáltuk, miért ne lehetne a makaróni helyett most nokedlivel merülni? Búvárfelszerelést fel, ez most nagggyon mély lesz! A kalóriákat nem ér számolni, a fürdőszobai mérleget most dugjuk jó mélyen el! Nincs értelme a dekákon szöszölni, amikor ezt a zseniális finomság kerül az asztalunkra. Nagykanállal essünk neki. Ezt most direkt besütöttük parmezános-petrezselymes morzsával, hogy legyen mit kopogtatni a tetején. Ebben a kis tálban tényleg eszméletlen kompakt lett.

Hozzávalók

A nokedlihez

A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...