r
Nosalty Logó

Nizzai saláta Musu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Nizzai saláta Musu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 3323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A vinaigrette öntethez

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10353.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1873 mg
  • Nátrium
    7018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    743 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    916 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    689 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    3654 micro
Összesen 3323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    751 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A salátához

A vinaigrette öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A rizst megfőzzük, elkészítjük a vinaigrette öntetet, lecsöpögtetjük a tonhalkonzervet.
  2. Megpároljuk a zöldbabot, de egy kicsit maradjon ropogós.
  3. Összevágjuk a paradicsomot és két tojást.
  4. A vinaigrette öntetet a tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tonhalat, és jól összekeverjük.
  5. Ezután beletesszük a rizs felét, összekeverjük, megkóstoljuk, hogy mennyire jön át az öntet íze, majd hozzáadjuk a másik felét is.
  6. Ezután beletesszük a babot, paradicsomot, olajbogyót, az összedarabolt tojást, és óvatosan, de alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  7. Ha kész, akkor a másik két tojást cikkekre vágjuk, és a tetejére rendezzük körben, közepére szardellát halmozunk, a tojások közé kukorica halmokat teszünk.
  8. Vinaigrette öntet:
  9. A borecetet a sóval kikeverjük, hogy elolvadjon benne.
  10. Utána beletesszük a mustárt, s apránként az olajat.
  11. Végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk, összekeverjük, s a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Az állaga inkább sűrű kell, hogy legyen, így a vízzel vigyázzunk!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2863
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a rizst, halat és a kicsit különlegesebb dolgokat. Fogyasztható hidegen vagy melegen, köretként és önmagában is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám hozta ezt a receptet,a munkahelyéről, ahol nagy sláger volt. Amikor először megcsináltuk, nos be kellett látni, hogy ez bizony fenomenálisan jó saláta. A magunk részéről mi nem szoktuk a szardellát meg a toját a kukoricával ráhalmozni, hanem belekeverjük a salátába úgy ahogy van. A család nagyon szereti, mert mindig jól jön, laktató és nagyon finom, ha van belőle, és az embernek nincs kedve hozzá semmi egyebet csinálni, akkor is tökéletes.

Hozzávalók

A salátához

A vinaigrette öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...