r
Nosalty Logó

Kávékrémes szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Kávékrémes szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Diós piskóta

Krém

260
Kalória
6g
Fehérje
19.3g
Szénhidrátok
17.8g
Zsír
21.5g
Víz
108.6g
Koleszterin
704.6mg
Rost
10.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Diós piskóta

Krém

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Diós piskóta

Krém

Összesen 3121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Diós piskóta

Krém

Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 3121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

Diós piskóta

  1. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat és a cukrot fokozatosan beledolgozzuk. A lisztet, a diót, a keményítőt összekeverjük, és egy spatulával óvatosan a masszához keverjük.
  2. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elegyengetjük benne, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a papírt az aljáról. Vigyázzunk, mert könnyen törik.
  3. A tésztát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra halmozzuk a krém felét, elegyengetjük rajta, betakarjuk a másik lappal. Tetejére kenjük a krém másik felét, és megszórjuk a pirított dióval.
  4. Hűtőszekrényben kihűtjük, és tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A pudingot a tojássárgákkal, a tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel, majd beledolgozzuk a nescafét, a vaníliás cukrot, belehabosítjuk a vajat, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40

Nagyon finom, könnyű diós piskóta a kávé ízével elvarázsol. Még tortának is el tudom képzelni. Ez a mennyiség egy 24 cm-es tortaformába elegendő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Diós csigák

Minden magyar gyerekkori kedvence, a kakaós csiga után szabadon, íme egy szintén népszerű összetevőből álló péksütemény: a diós csiga. A ropogós leveles tészta szaftos, mazsolás ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!