Kávékrémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
Diós piskóta
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g dió27 kcal
-
5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
5g tojássárgája16 kcal
-
14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
13g növényi tejszín31 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
4g dió27 kcal
Összesen
260
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
Diós piskóta
-
45g finomliszt164 kcal
-
50g dió327 kcal
-
57 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g növényi tejszín377 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
3121
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
Diós piskóta
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
17.3g tojásfehérje9 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
5.2g tojássárgája17 kcal
-
3.9g tejszínízű pudingpor15 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
26g tej15 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
13g növényi tejszín33 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
4.3g dió28 kcal
Összesen
270
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
260
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72 g
Zsír
-
Összesen 214.2 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2439 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 616 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.9 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 258.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1066 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 885 mg
-
Retinol - A vitamin: 1042 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1111 micro
Összesen
3121
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
Diós piskóta
-
3 evőkanál finomliszt
-
5 dkg dió
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
6 ek cukor
-
5 db tojásfehérje
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
Krém
-
3 db tojássárgája
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Diós piskóta
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat és a cukrot fokozatosan beledolgozzuk. A lisztet, a diót, a keményítőt összekeverjük, és egy spatulával óvatosan a masszához keverjük.
- Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elegyengetjük benne, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a papírt az aljáról. Vigyázzunk, mert könnyen törik.
- A tésztát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra halmozzuk a krém felét, elegyengetjük rajta, betakarjuk a másik lappal. Tetejére kenjük a krém másik felét, és megszórjuk a pirított dióval.
- Hűtőszekrényben kihűtjük, és tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.
Krém
- A pudingot a tojássárgákkal, a tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük.
- Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel, majd beledolgozzuk a nescafét, a vaníliás cukrot, belehabosítjuk a vajat, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30 × 40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5439
- Feltöltés dátuma: 2015. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Nagyon finom, könnyű diós piskóta a kávé ízével elvarázsol. Még tortának is el tudom képzelni. Ez a mennyiség egy 24 cm-es tortaformába elegendő.