r
Nosalty Logó

Nem hagyományos rakott kel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Nem hagyományos rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6440.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1570 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2657 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1920.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1491 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7353 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 3099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst dupla térfogatú vízben megfőzzük, amit ízlés szerint sózunk.
  2. A kelkáposztát negyedekre vágjuk, kuktába pároló betétre rakva kevés vizet aláöntve puhára főzzük. Sípolástól számítva kb. 3 perc.
  3. Egy nagy serpenyőben a felhevített olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az 1 cm kockára vágott húst. Nagy lángon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, összerottyantjuk a finomra vágott fokhagymával.
  4. Egy nagy méretű lapos tepsit kikenünk vékonyan vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A káposzta torzsáját kivágjuk, lerakjuk a felét, sózzuk, borsozzuk. A rizs a következő réteg, amire rákanalazzuk a húst, majd betekarjuk a maradék káposztával, amit ismet sózunk, borsozunk. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, rákenjük a káposztára.
  5. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 43x30x2
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22524
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor rakott kelt készítek, sütőben van sütve, de mégsem sült íze van. Ezért törtem a fejem, hogy kéne elkészíteni, hogy ne főtt zöldség ízű legyen. A káposztát például ezért pároltam, kuktában pedig ráadásul nem tart sokáig. A lapos tepsit is ezért választottam, meg a zsemlemorzsázást is olvastam már több receptnél.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...