Nem hagyományos rakott kel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
3g szőlőmagolaj29 kcal
-
91 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
Összesen
516
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1500g kelkáposzta324 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
3099
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
52.7g kelkáposzta11 kcal
-
7g rizs25 kcal
-
0.7g szőlőmagolaj6 kcal
-
17.6g sertés szűzpecsenye19 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
14g tejföl28 kcal
-
3.5g sajt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa1 kcal
Összesen
108
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1073.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 320 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1225 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
516
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 178.5 g
Zsír
-
Összesen 150.7 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 714 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6440.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 1570 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 597 mg
-
Foszfor 2657 mg
-
Nátrium 1341 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1920.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1507 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 386 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 836 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1491 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 891 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7353 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 945 micro
Összesen
3099
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1.5 közepes fej kelkáposzta
-
20 dkg rizs
-
50 dkg sertés szűzpecsenye
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
4 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A rizst dupla térfogatú vízben megfőzzük, amit ízlés szerint sózunk.
- A kelkáposztát negyedekre vágjuk, kuktába pároló betétre rakva kevés vizet aláöntve puhára főzzük. Sípolástól számítva kb. 3 perc.
- Egy nagy serpenyőben a felhevített olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az 1 cm kockára vágott húst. Nagy lángon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, összerottyantjuk a finomra vágott fokhagymával.
- Egy nagy méretű lapos tepsit kikenünk vékonyan vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A káposzta torzsáját kivágjuk, lerakjuk a felét, sózzuk, borsozzuk. A rizs a következő réteg, amire rákanalazzuk a húst, majd betekarjuk a maradék káposztával, amit ismet sózunk, borsozunk. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, rákenjük a káposztára.
- Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 43x30x2
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22544
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Amikor rakott kelt készítek, sütőben van sütve, de mégsem sült íze van. Ezért törtem a fejem, hogy kéne elkészíteni, hogy ne főtt zöldség ízű legyen. A káposztát például ezért pároltam, kuktában pedig ráadásul nem tart sokáig. A lapos tepsit is ezért választottam, meg a zsemlemorzsázást is olvastam már több receptnél.