r
Nosalty Logó

Neapolitan cookie, a háromszínű nápolyi keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Neapolitan cookie, a háromszínű nápolyi keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.9 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 4465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 416 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukorból pár kanállal tegyünk félre, a többit a puha vajjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és egy csipet sóval keverjük habosra.
  2. Keverjük simára a tojással és a tojássárgájával, majd szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport.
  3. Az egészet gyúrjuk össze omlós süteménytésztává, majd harmadoljuk el, most ugyanis háromszínű kekszet készítünk. Egy harmadot békén hagyunk, ez lesz a fehér/vaníliás rész.
  4. A második harmadhoz hozzáadjuk a ledarált liofilizált vörösáfonyát (vagy málnát, epret), 2-3 kanál tejet, valamint tetszés szerint pici ételfestéket - így ugyanis egyszerre lesz színre és ízre is gyümölcsös a piros harmadunk. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük a vaníliás mellé.
  5. A harmadik részhez kakaóport és egy kis tejet adunk, majd ezt is alaposan eldolgozzuk a tésztával. Ezután mindhárom színű tésztát kisebb diónyi golyókra szedjük. Ezután jöhet a formázás: mindhárom színből egy-egy golyót a tenyerünkbe teszünk és összegombócozzuk, majd kilapítjuk koronggá, szükség szerint az ujjainkkal picit összenyomva a tésztaharmadokat.
  6. A kész kekszkorongokat megforgatjuk kristálycukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, egymástól tisztes távolságra.
  7. 190 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk pár percet pihenni, majd végezzünk töréstesztet: akkor tökéletes a keksz, ha picit ropogósan törik, de belül puha és szaftosan édes.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 9550
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 28.

Ajánló

Ha alaposan összedolgozzuk a háromféle tésztagolyót, klassz, spirálmintás kekszet kapunk. Ha viszont csak picit dolgozzuk össze, akkor a három szín szépen elkülönül, és ízükben is külön ki lehet élvezni őket.

Receptkategóriák

Neapolitan cookie, a háromszínű nápolyi keksz
Rosanics Petra 351 recept

Ez a gyönyörűséges, háromszínű keksz nevében, színében és ízében egyaránt a klasszikus nápolyi fagylalt vanília-csokoládé-eper trióját idézi meg. A fehér harmadot egy rúd vanília, a barnát pár kanál jó minőségű kakaópor, míg a piros részt kevés ledarált liofilizált bogyósgyümölcs teszi külön-külön ízessé. Ha azonban megijednétek, hogy mennyiféle tészta szükséges hozzá, egy perccel tovább se aggódjatok: az egészben ugyanis az a legjobb, hogy mindhárom szín ugyanabból a tésztából készül! Így a csinos külső ellenére is egy egész egyszerűen elkészíthető édességről van szó, ami azonban mindenkit le fog venni a lábáról!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...