r
Nosalty Logó

Narancstorta mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Narancstorta mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 5671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    899 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    1962 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1996 micro
Összesen 5671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztes, kakaós-sütőporos keveréket, és beleforgatjuk. A végén belekeverjük az olvasztott vajat.
  3. Tortaformában megsütjük.
  4. A kihűlt tésztát egyszer elvágjuk. Az alsó lap köré magas tortagyűrűt helyezünk.

Pudingkrém

  1. A pudingport a cukorral és a narancslével felfőzzük.
  2. A krém felét beleöntjük az alsó lapra. Ráhelyezzük a másik lapot, óvatosan lenyomjuk, és a krém másik felét rásimítjuk.
  3. Szorosan egymás mellé babapiskótákat helyezünk, és meglocsoljuk a narancslével.

Mascarponekrém

  1. A zselatint beáztatjuk. A hulalát kemény habbá verjük.
  2. A mascarponét a porcukorral összekeverjük.
  3. Négy evőkanál vizet melegítünk, a zselatint kinyomkodjuk és felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a habot.
  4. A krémet ráöntjük a tortánkra, és elsimítjuk.

Elkészítéshez, díszítéshez

  1. A tetejét narancs vagy mandarin gerezdekkel és reszelt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 17543
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészült a következő narancsos tortám. Igaz, mivel a narancsgerezdeket nem sikerült a hártyájától megfosztanom, a mandarin befőtt segített ki.

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...