r
Nosalty Logó

Narancstorta mascarpone-val

Helga1
Narancstorta mascarpone-val
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

711
Kalória
13.2g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
44.3g
Zsír
112.4g
Víz
112.4g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
42.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 5671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Pudingkrém

Mascarponekrém

Elkészítéshez, díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    531.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    899 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    1962 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1996 micro
Összesen 5671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztes, kakaós-sütőporos keveréket, és beleforgatjuk. A végén belekeverjük az olvasztott vajat.
  3. Tortaformában megsütjük.
  4. A kihűlt tésztát egyszer elvágjuk. Az alsó lap köré magas tortagyűrűt helyezünk.

Pudingkrém

  1. A pudingport a cukorral és a narancslével felfőzzük.
  2. A krém felét beleöntjük az alsó lapra. Ráhelyezzük a másik lapot, óvatosan lenyomjuk, és a krém másik felét rásimítjuk.
  3. Szorosan egymás mellé babapiskótákat helyezünk, és meglocsoljuk a narancslével.

Mascarponekrém

  1. A zselatint beáztatjuk. A hulalát kemény habbá verjük.
  2. A mascarponét a porcukorral összekeverjük.
  3. Négy evőkanál vizet melegítünk, a zselatint kinyomkodjuk és felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a habot.
  4. A krémet ráöntjük a tortánkra, és elsimítjuk.

Elkészítéshez, díszítéshez

  1. A tetejét narancs vagy mandarin gerezdekkel és reszelt csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Elkészült a következő narancsos tortám. Igaz, mivel a narancsgerezdeket nem sikerült a hártyájától megfosztanom, a mandarin befőtt segített ki.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...