Narancstorta mascarpone-val
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
14g cukor53 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
9 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Pudingkrém
Mascarponekrém
-
63g mascarpone253 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
63 kcal
-
4g víz0 kcal
Elkészítéshez, díszítéshez
-
10g babapiskóta36 kcal
-
13g narancslé6 kcal
-
50g mandarin20 kcal
-
24 kcal
Összesen
711
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
68 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g vaj574 kcal
Pudingkrém
Mascarponekrém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
32g víz0 kcal
Elkészítéshez, díszítéshez
-
77g babapiskóta290 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
400g mandarin157 kcal
-
35g csokoládéforgács191 kcal
Összesen
5671
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
9g tojás11 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
Pudingkrém
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
16.4g narancslé8 kcal
Mascarponekrém
-
20.5g mascarpone83 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
8.2g növényi habtejszín21 kcal
-
1.3g víz0 kcal
Elkészítéshez, díszítéshez
-
3.2g babapiskóta12 kcal
-
4.1g narancslé2 kcal
-
16.4g mandarin6 kcal
-
1.4g csokoládéforgács8 kcal
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 112.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 245 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
711
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 354.2 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 899 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3787.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 804 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1537 mg
-
Nátrium 987 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.2 g
-
Cukor 341 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 899 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1003 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 658 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 326 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 1962 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1996 micro
Összesen
5671
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
Pudingkrém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
4 dl narancslé
Mascarponekrém
-
50 dkg mascarpone
-
7 dkg porcukor
-
6 db lapzselatin
-
2 dl növényi habtejszín
-
4 evőkanál víz
Elkészítéshez, díszítéshez
-
11 db babapiskóta
-
1 dl narancslé
-
5 ek csokoládéforgács
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval habosra keverjük.
- Beleszitáljuk a lisztes, kakaós-sütőporos keveréket, és beleforgatjuk. A végén belekeverjük az olvasztott vajat.
- Tortaformában megsütjük.
- A kihűlt tésztát egyszer elvágjuk. Az alsó lap köré magas tortagyűrűt helyezünk.
Pudingkrém
- A pudingport a cukorral és a narancslével felfőzzük.
- A krém felét beleöntjük az alsó lapra. Ráhelyezzük a másik lapot, óvatosan lenyomjuk, és a krém másik felét rásimítjuk.
- Szorosan egymás mellé babapiskótákat helyezünk, és meglocsoljuk a narancslével.
Mascarponekrém
- A zselatint beáztatjuk. A hulalát kemény habbá verjük.
- A mascarponét a porcukorral összekeverjük.
- Négy evőkanál vizet melegítünk, a zselatint kinyomkodjuk és felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a habot.
- A krémet ráöntjük a tortánkra, és elsimítjuk.
Elkészítéshez, díszítéshez
- A tetejét narancs vagy mandarin gerezdekkel és reszelt csokival díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 17543
- Feltöltés dátuma: 2014. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Helga1
150 recept
Elkészült a következő narancsos tortám. Igaz, mivel a narancsgerezdeket nem sikerült a hártyájától megfosztanom, a mandarin befőtt segített ki.