r
Nosalty Logó

Narancsszószos kacsa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TraRita
Narancsszószos kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    284.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3344.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    2520 micro
  • β-karotin
    6178 micro
  • β-crypt
    474 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 4239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a hasüregébe egy egész narancsot teszünk és tepsibe rakjuk.
  2. Megtisztítjuk a répát, zöldséget, hagymát, daraboljuk és a kacsa köré tesszük. Beleöntjük a húslét, majd lefedve megpároljuk, és amikor már puha (ez legalább 1 óra) pirosra sütjük.
  3. Elkészítjük a narancsszószt: a mosott citrom és narancs héját vékonyra vágjuk, levüket kifacsarjuk. Megpirítjuk a cukrot, beletesszük a gyümölcsök héját, majd a levét, és simára főzzük. Hozzáadjuk a lekvárt, majd a kacsa levében (fél dl) elkeverjük a keményítőt és besűrítjük a narancsos szószt, végül sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 33059
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsszószos kacsa
TraRita 118 recept

Régóta őrizgetem ezt a receptet, mindig is vágytam arra, hogy elkészítsem. Bár egész kacsával csak egyszer csináltam, de combból már sokszor az asztalunkra került. Nálunk az jobban megy. Sőt, ha abból készítem, akkor kuktában szoktam megpárolni, akkor az ízek egész mások, és gyorsabban is készül. Különleges és nagyon finom. A karácsonyi menüsorban ismét szerepet kapott. :) Nagyon szeretem a gyümölcsöket a húsokkal, ez a narancsszósz pedig egyszerűen fenséges. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...