r
Nosalty Logó

Narancsos túrószelet KonyhaMalackától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Narancsos túrószelet KonyhaMalackától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4004 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4674.8 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.8 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    605 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 4004 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Hozzáadjuk a citrom héját és annak kifacsart levét, a villával áttört túrót és a sütőporos lisztet.
  3. Két vekniformát kibélelünk sütőpapírral, vagy alaposan kivajazzuk és megszórjuk liszttel, majd a tésztát fele-fele arányban belekanalazzuk.
  4. 180 fokon kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a formában pihentetjük.

A tetejére

  1. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, amihez annyi narancslét öntünk, hogy 4 dl-t kapjunk. Egy lábosba felforralunk 3,5 dl gyümölcslét a cukorral, majd besűrítjük a maradék narancslében elkevert pudingporral. Beleszórjuk a narancshéjat, és elkeverjük. A pudingot az uzsonnakenyerek tetejére kanalazzuk
  2. Hagyjuk megdermedni, majd szeletekre vágva kínáljuk.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 924
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Nagyon kedvelem, épp ezért gyakran készítek uzsonnakenyeret. Hogy mégse legyen unalmas, az ízekkel és a textúrákkal játszva finomabbnál finomabb változatok készülhetnek. Ez egy citrusos változat...

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...