r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Narancsos-túrós kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3491 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.1 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.6 g
  • Cink
    785 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1623 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 3491 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és a tojássárgájával kikeverjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a tojásos-cukros vajhoz adjuk, hozzáadjuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
  3. Hűtőben pihentetjük egy órán át.
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: a túrót szitán áttörjük, belekeverjük a tojássárgákat, a narancskockákat, a vaníliás cukrot, lazítjuk a lekvárral és a tejszínnel.
  5. A tojások maradék fehérjét habnak felverjük, és a túrós krémhez adjuk, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
  6. Ha a tészta kész, egy cm vastagra nyúltjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és a vajjal alaposan kikent kosárkaformákba illesztjük.
  7. Megtöltjük a túrós töltelékkel, és 220 fokra előmelegítet sütőben készre sütjük őket.
  8. Sütőből kivéve 2-3 percet pihentetjük, majd kivesszük a formából.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13402
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Kosárka vagy zserbó sütésekor különösen ajánlott maradék tészta felhasználó recept. De csak úgy is érdemes ám nekikezdeni :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húgommal nekiálltunk kosárkát sütni, de valamit nagyon eltoltunk, mert rengeteg tészta megmaradt. Neki ráadásul el kellett rohanni, valami nagyon fontos ügyben, és otthagyott egy rakat töltésre váró kosárkával, amibe már se dió, se baracklekvár nem maradt. Mire édesanyám is beállított, aki egy sanda fintorral közölte, hogy nincs nagyon oda a diósért (Mintha nem tudnám...) Úgyhogy összeszedtem, ami a hűtőben volt, és kreáltam belőle egy szinte elreppenően könnyű túrókrémet, hogy mindenkinek meglegyen az öröme.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...