Narancsos-túrós desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
10 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Krémhez
-
83g tehéntúró123 kcal
-
5g porcukor18 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g narancslé2 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
Tetejére
Összesen
729
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
57 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
24g narancslé11 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Tetejére
Összesen
4374
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
15.9g tojás20 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
Krémhez
-
24g tehéntúró35 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.2g narancslé1 kcal
-
24g habtejszín70 kcal
Tetejére
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
19.2g narancslé9 kcal
Összesen
211
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1617.8 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 213.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 109 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
729
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.5 g
Zsír
-
Összesen 306.9 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9706.8 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1885 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 3357 mg
-
Nátrium 1648 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.7 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1282.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1898 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 973 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 656 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1970 micro
Összesen
4374
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.7 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
6 db tojás
-
5 ek porcukor
-
2.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
Krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
4 ek porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 evőkanál narancslé
-
500 ml habtejszín
Tetejére
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
Elkészítés
Tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, végül az olajat.
- Az így kapott masszát óvatosan hozzátesszük a tojásfehérjéből készült habhoz, és egyenletesre keverjük a kettőt.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük (tűpróbáig, kb. 25-30 perc alatt).
- Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűl, mielőtt a tölteléket rásimítjuk.
Krémhez
- A habtejszínt kemény habbá verjük.
- A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot (ízlés szerint, én nem szoktam túl édesre). A reszelt citromhéj és a narancslé hozzáadásával jól összedolgozzuk.
- A kettőt jól összekeverjük, és a kihűlt piskótára simítjuk.
Tetejére
- A pudingport a cukorral és (tej helyett) a 100 %-os narancslével készre főzzük. Mivel csak 4 dl folyadékot adunk hozzá, ezért előbb besűrűsödik. Hagyjuk egy kicsit hűlni, de kevergetjük közben, hogy ne dermedjen meg. Amikor már nem forró és jól besűrűsödött, a sütemény tetejére simítjuk lassan, óvatosan.
- Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 13405
- Feltöltés dátuma: 2018. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
ozsvarcsilla
15 recept
Ezt egy vendégvárás alkalmával készítettem először! A Fanta szelet már jól begyakorolt recept volt a füzetemben, ezért úgy gondoltam, ízlésünkre szabom, és egyedi elképzelés szerint készítem el. A szénsavas üdítőt felváltotta 100 %-os narancslé, emellett citromos-narancsos könnyű tölteléket kapott a "fele vaj-fele túró" helyett! :)