r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Narancsos-túrós desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    306.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9706.8 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1885 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    3357 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    656 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1970 micro
Összesen 4374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, végül az olajat.
  3. Az így kapott masszát óvatosan hozzátesszük a tojásfehérjéből készült habhoz, és egyenletesre keverjük a kettőt.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük (tűpróbáig, kb. 25-30 perc alatt).
  5. Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűl, mielőtt a tölteléket rásimítjuk.

Krémhez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  2. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot (ízlés szerint, én nem szoktam túl édesre). A reszelt citromhéj és a narancslé hozzáadásával jól összedolgozzuk.
  3. A kettőt jól összekeverjük, és a kihűlt piskótára simítjuk.

Tetejére

  1. A pudingport a cukorral és (tej helyett) a 100 %-os narancslével készre főzzük. Mivel csak 4 dl folyadékot adunk hozzá, ezért előbb besűrűsödik. Hagyjuk egy kicsit hűlni, de kevergetjük közben, hogy ne dermedjen meg. Amikor már nem forró és jól besűrűsödött, a sütemény tetejére simítjuk lassan, óvatosan.
  2. Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 13405
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-túrós desszert
ozsvarcsilla 15 recept

Ezt egy vendégvárás alkalmával készítettem először! A Fanta szelet már jól begyakorolt recept volt a füzetemben, ezért úgy gondoltam, ízlésünkre szabom, és egyedi elképzelés szerint készítem el. A szénsavas üdítőt felváltotta 100 %-os narancslé, emellett citromos-narancsos könnyű tölteléket kapott a "fele vaj-fele túró" helyett! :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...