r
Nosalty Logó

Narancsos tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Narancsos tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Összesen 4544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    549 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 4544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgájákat egy kevés vízzel, a vanília aromával és a cukorral felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájás masszához, majd egy sütőpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet.
  5. A piskótát óvatosan félbevágjuk, meglocsoljuk a kávés-rumos-cukros-narancsos keverékkel mindkét felét, majd az alsó réteget megkenjük a krém felével.
  6. Rátesszük a piskóta másik felét, bekenjük a maradék krémmel, finom mozdulatokkal befedjük az egész tortát, megszórjuk egy kevés kakaóporral, és hűtőbe tesszük minimum egy órára. Utána fogyaszthatjuk.

A krémhez

  1. A mascarponét habosra keverjük, majd egy másik tálban a habtejszínnel és a porcukorral ugyanezt tesszük.
  2. A tejszínes keveréket beleöntjük a mascarponés tálba, elkeverjük, és a hűtőbe tesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 14518
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habkönnyű piskóta, lágy krém, egy kevés kávé és már kész is az új kedvenc! Elronthatatlan narancsos tiramisu torta! Imádjuk! A csatos tortaformát szerezd be a Jófogás oldaláról: Csatos tortaforma

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...