Narancsos tiramisu torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
3g porcukor10 kcal
A locsoláshoz és szóráshoz
-
25g feketekávé2 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
3 kcal
Összesen
569
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
21g porcukor81 kcal
A locsoláshoz és szóráshoz
-
200g feketekávé18 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
23 kcal
Összesen
4544
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
13.4g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
12.2g finomliszt44 kcal
A krémhez
-
30.5g mascarpone123 kcal
-
12.2g habtejszín36 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
A locsoláshoz és szóráshoz
-
12.2g feketekávé1 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
276
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
569
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 288.9 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4964.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1190 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 2000 mg
-
Nátrium 1329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.4 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 549 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1014 micro
Összesen
4544
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
276
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
0.5 dl víz
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
20 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg finomliszt
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
A locsoláshoz és szóráshoz
-
2 dl feketekávé
-
1 ek porcukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgájákat egy kevés vízzel, a vanília aromával és a cukorral felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
- A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájás masszához, majd egy sütőpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.
- Elkészítjük a krémet.
- A piskótát óvatosan félbevágjuk, meglocsoljuk a kávés-rumos-cukros-narancsos keverékkel mindkét felét, majd az alsó réteget megkenjük a krém felével.
- Rátesszük a piskóta másik felét, bekenjük a maradék krémmel, finom mozdulatokkal befedjük az egész tortát, megszórjuk egy kevés kakaóporral, és hűtőbe tesszük minimum egy órára. Utána fogyaszthatjuk.
A krémhez
- A mascarponét habosra keverjük, majd egy másik tálban a habtejszínnel és a porcukorral ugyanezt tesszük.
- A tejszínes keveréket beleöntjük a mascarponés tálba, elkeverjük, és a hűtőbe tesszük hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 14518
- Feltöltés dátuma: 2017. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Habkönnyű piskóta, lágy krém, egy kevés kávé és már kész is az új kedvenc! Elronthatatlan narancsos tiramisu torta! Imádjuk! A csatos tortaformát szerezd be a Jófogás oldaláról: Csatos tortaforma