r
Nosalty Logó

Narancsos süti Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Narancsos süti Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 773 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 773 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5449.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.7 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    868 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 4628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Habosra keverjük géppel a tojásokat a cukorral. A lisztbe keverjük a sütőport, narancshéjat, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adjuk. Végül jöhet a tejszín, és jól keverjük ki a krémet habosra. Kibélelünk egy sütőtepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
  2. A kihűlt tésztát 2/3-1/3 arányban elvágjuk. A kisebbik felét egy keverőedénybe morzsoljuk. Erre alkalmas az aprítógép. Felforraljuk a vizet a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A narancsot elővesszük a mélyhűtőből, és lereszeljük mind a kettőt. Az aprító edényébe tesszük a tésztához, és a szirupot is ráöntjük. Jól összekeverjük pépesre a géppel. Ezután rákenjük a tésztára, melyet előtte egy kis narancslikőrrel meglocsoltuk, ettől lesz pikáns a sütink.
  2. Eligazítjuk egy kenőkéssel a tetejét, végül olvasztott, kissé olajjal hígított csokoládéval bevonjuk. Hűtőben dermesztjük. Szép egyenletesen vágjuk fel éles, vizes késsel kockákra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1288
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos süti Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Először a családban kínáltak meg ezzel a sütivel, és nagyon ízlett, bár nem egészen így készítették, de el sem tudtam képzelni, milyen a narancs fagyasztva. Valaki rostos narancslével készíti, azt halottam, de szerintem így jó, ahogy van. Feltétlenül kezeletlen narancsot használjunk, és ne legyen vastag a héja.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...