Narancsos süti Zsuzsamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
47 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Töltelék
-
87g narancs30 kcal
-
19 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g víz0 kcal
-
17g cointreau39 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
24 kcal
Összesen
773
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Töltelék
-
520g narancs178 kcal
-
111 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g cointreau231 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4628
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
12.5g finomliszt46 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
Töltelék
-
26.1g narancs9 kcal
-
6 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
5g cointreau12 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
232
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 908.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
773
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 162.5 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 950 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5449.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1401 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 2238 mg
-
Nátrium 1343 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 685.7 g
-
Cukor 459 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 868 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 664 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 459 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1539 micro
Összesen
4628
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
4 db tojás
-
2 dl habtejszín
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
Töltelék
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
15 dkg cukor
-
1.5 dl víz
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Tészta
- Habosra keverjük géppel a tojásokat a cukorral. A lisztbe keverjük a sütőport, narancshéjat, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adjuk. Végül jöhet a tejszín, és jól keverjük ki a krémet habosra. Kibélelünk egy sütőtepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
- A kihűlt tésztát 2/3-1/3 arányban elvágjuk. A kisebbik felét egy keverőedénybe morzsoljuk. Erre alkalmas az aprítógép. Felforraljuk a vizet a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék
- A narancsot elővesszük a mélyhűtőből, és lereszeljük mind a kettőt. Az aprító edényébe tesszük a tésztához, és a szirupot is ráöntjük. Jól összekeverjük pépesre a géppel. Ezután rákenjük a tésztára, melyet előtte egy kis narancslikőrrel meglocsoltuk, ettől lesz pikáns a sütink.
- Eligazítjuk egy kenőkéssel a tetejét, végül olvasztott, kissé olajjal hígított csokoládéval bevonjuk. Hűtőben dermesztjük. Szép egyenletesen vágjuk fel éles, vizes késsel kockákra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 32x28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1288
- Feltöltés dátuma: 2015. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
321 recept
Először a családban kínáltak meg ezzel a sütivel, és nagyon ízlett, bár nem egészen így készítették, de el sem tudtam képzelni, milyen a narancs fagyasztva. Valaki rostos narancslével készíti, azt halottam, de szerintem így jó, ahogy van. Feltétlenül kezeletlen narancsot használjunk, és ne legyen vastag a héja.