Narancsos-sajtos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sz Éva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g cointreau11 kcal
-
5g cukor19 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
6g tojássárgája19 kcal
-
13g vaj93 kcal
-
13g porcukor50 kcal
-
4 kcal
-
2g cointreau4 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
8g roletti30 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Összesen
879
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
48g cointreau111 kcal
-
50g cukor194 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
130g vaj932 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
80g roletti302 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
8796
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
4.3g étcsokoládé24 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
8.7g mandula51 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.1g cointreau5 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.7g cointreau2 kcal
-
26.1g habtejszín76 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
3.5g roletti13 kcal
-
21.7g mascarpone88 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
Összesen
382
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
879
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.1 g
Zsír
-
Összesen 737.7 g
-
Telített zsírsav 277 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 196 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 2677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5624.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1364 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 762 mg
-
Foszfor 2500 mg
-
Nátrium 830 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.1 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 687.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3729 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 62 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 467 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1448 mg
-
Retinol - A vitamin: 3663 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 779 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1907 micro
Összesen
8796
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 db tojás
-
1 tk sütőpor
-
5 dkg cukor
A krémhez és a díszítéshez
-
3 db tojássárgája
-
13 dkg vaj
-
13 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cointreau
-
6 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
20 db roletti
-
500 g mascarpone
Elkészítés
A tésztához
- A tortaformát kibéreljük sütőpapírral.
- A csokoládét gőz fölött feloldjuk, hagyjuk kicsit kihűlni.
- A tojások fehérjét habbá verjük.
- A vajat a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a darált mandulát vagy diót (enyémben dió volt), a sütőport.
- Az egészet a felolvasztott csokoládéval összekeverjük.
- Legvégül a tojások felvert habját óvatosan belekeverjük.
- A tésztát a formába öntjük, és légkeveréses sütőben megsütjük.
- Hagyjuk hűlni, majd levesszük a papírt (vigyázz, törik).
- A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját
- Majd folyamatos, óvatos keverés közben hozzáadjuk a többi hozzávalót narancslikőrt+narancs héja, óvatosan állandóan kevergetve.
- A tejszínt habbá verjük, beletesszük a habfixálót, és utána óvatosan a krémhez adjuk. Nekem most Hulalával készült, abba nem kell habfixáló.
- A süteményt a tortagyűrűbe tesszük, majd a tésztára öntjük a krémet, a tetejét tetszés szerint díszítjük.
- Egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
- Másnap leszedjük a tortagyűrűt, és a tortalap szélén elhelyezzük az ostyatekercseket. Isteni finom. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7200
- Feltöltés dátuma: 2012. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sz Éva
19 recept
A recept nem tudom honnan származik. Én a testvéremtől kaptam. Egy süteményes receptversenyre csináltam meg először. Nagyon finom mutatós sütemény