Narancsos répatorta húsvétra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KNORA
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
3g vaj24 kcal
Krém
-
67g krémsajt167 kcal
-
6 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Összesen
800
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
230g sárgarépa84 kcal
-
120g mandula708 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
20g vaj143 kcal
Krém
-
400g krémsajt1000 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
4798
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
Tészta
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
6.4g barna cukor24 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
14.7g sárgarépa5 kcal
-
7.7g mandula45 kcal
-
8.1g napraforgó olaj72 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
2.9g narancslé1 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Krém
-
25.6g krémsajt64 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.9g narancslé1 kcal
-
12.8g habtejszín37 kcal
Összesen
304
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1187 micro
-
β-karotin 2857 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
800
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 371.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3265.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 819 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1348 mg
-
Nátrium 564 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.1 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 492.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2568 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 86 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 837 micro
-
α-karotin 7122 micro
-
β-karotin 17142 micro
-
β-crypt 142 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1143 micro
Összesen
4798
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 455 micro
-
β-karotin 1095 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
15 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
12 dkg mandula
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
0.5 narancsból nyert narancslé
Krém
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 narancsból nyert narancslé
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
Tészta
- Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a fűszert. (Én mézeskalács fűszerkeveréket használtam, de simán fahéj is tökéletes bele.) Reszeljük le a répát az apróbb lyukú reszelőn, és keverjük hozzá. Mehet bele a durvára darált mandula.
- Most jönnek a nedves hozzávalók: olaj, fél narancs leve (másik felére szükség lehet, ha túl sűrű a tészta), az egész narancs héja, két egész tojás. Keverjük el alaposan.
- Tortaformát vajazzuk ki, szórjuk rá egy kis barna cukrot, töltsük bele a masszát, és süssük meg 150-180 fokon. (Tűpróba!) Ha kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.
Krém
- A krémhez édes, diós tejszínes krémsajtot vásároltam, de megfelel hozzá mascarpone is. Rákenjük a tésztára a kikevert krémet, de előtte a megmaradt narancs levét csurgassuk a tésztára, hogy ne legyen száraz. Kenjük meg, állítsuk össze a tortát.
- Külsejét felvert tejszínhabbal kenjük be (én a tetejére marcipán répadarabokat raktam, húsvéti cukorka-tojásokat, valamint zöld díszítőcukrot).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4517
- Feltöltés dátuma: 2016. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
KNORA
1 recept
Ha húsvét, akkor répatorta! Természetesen az év bármely részében el lehet készíteni. Nekem azért kedvencem ez a répatorta, mert a narancs és a mandula tökéletes íz párosítás, az amúgy is finom répás sütihez. A krémréteg saját találmány, szerettem volna egy könnyed, lágy sajtkrém-habbal félbeszakítani az amúgy sűrű állagú tésztát.