r
Nosalty Logó

Narancsos répatorta húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KNORA
Narancsos répatorta húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1187 micro
  • β-karotin
    2857 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    371.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3265.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    7122 micro
  • β-karotin
    17142 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 4798 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a fűszert. (Én mézeskalács fűszerkeveréket használtam, de simán fahéj is tökéletes bele.) Reszeljük le a répát az apróbb lyukú reszelőn, és keverjük hozzá. Mehet bele a durvára darált mandula.
  2. Most jönnek a nedves hozzávalók: olaj, fél narancs leve (másik felére szükség lehet, ha túl sűrű a tészta), az egész narancs héja, két egész tojás. Keverjük el alaposan.
  3. Tortaformát vajazzuk ki, szórjuk rá egy kis barna cukrot, töltsük bele a masszát, és süssük meg 150-180 fokon. (Tűpróba!) Ha kihűlt, vágjuk ketté a tésztát.

Krém

  1. A krémhez édes, diós tejszínes krémsajtot vásároltam, de megfelel hozzá mascarpone is. Rákenjük a tésztára a kikevert krémet, de előtte a megmaradt narancs levét csurgassuk a tésztára, hogy ne legyen száraz. Kenjük meg, állítsuk össze a tortát.
  2. Külsejét felvert tejszínhabbal kenjük be (én a tetejére marcipán répadarabokat raktam, húsvéti cukorka-tojásokat, valamint zöld díszítőcukrot).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4517
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha húsvét, akkor répatorta! Természetesen az év bármely részében el lehet készíteni. Nekem azért kedvencem ez a répatorta, mert a narancs és a mandula tökéletes íz párosítás, az amúgy is finom répás sütihez. A krémréteg saját találmány, szerettem volna egy könnyed, lágy sajtkrém-habbal félbeszakítani az amúgy sűrű állagú tésztát.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...