Narancsos répasüti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2315
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
143
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1419.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 147.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 662 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2580 micro
-
β-karotin 6165 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 432 micro
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8519.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 1937 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 3741 mg
-
Nátrium 2155 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.1 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 882.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3973 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 15482 micro
-
β-karotin 36989 micro
-
β-crypt 299 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2590 micro
Összesen
2315
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 957 micro
-
β-karotin 2287 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Reszeljük le a répát, almát. (almát nem muszáj beletenni, de attól még krémesebb, "szottyosabb" lesz a belseje)
- Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
- Keverjünk össze mindent, kivéve a 3 tojás fehérjéjét.
- Pihentessük a masszát egy kicsit (kb. 15 perc), hogy a liszt megszívja magát nedvességgel.
- Verjük fel a 3 tojásfehérjét, és egyik felét robotgéppel dolgozzuk a masszába, a másik felét óvatosan keverjük hozzá.
- Esetleg meghinthetjük a tetejét darált dióval, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 23x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16152
- Feltöltés dátuma: 2012. január 08.
Ajánló
Méz helyett csak édesítővel is készíthető, vagy esetleg xilittel... Almát nem muszáj beletenni, de ettől még krémesebb a belseje.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez már annyira "répás", hogy inkább "répa"! :-) Minél többször sütöttem, egyre növeltem a répa mennyiségét, mert kíváncsi voltam, mennyit bír el a tészta. Ezt még elbírja. :-) A belseje nagyon krémes!