r
Nosalty Logó

Narancsos répasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos répasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2580 micro
  • β-karotin
    6165 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8519.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    3741 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3973 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    15482 micro
  • β-karotin
    36989 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 2315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    957 micro
  • β-karotin
    2287 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a répát, almát. (almát nem muszáj beletenni, de attól még krémesebb, "szottyosabb" lesz a belseje)
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. Keverjünk össze mindent, kivéve a 3 tojás fehérjéjét.
  4. Pihentessük a masszát egy kicsit (kb. 15 perc), hogy a liszt megszívja magát nedvességgel.
  5. Verjük fel a 3 tojásfehérjét, és egyik felét robotgéppel dolgozzuk a masszába, a másik felét óvatosan keverjük hozzá.
  6. Esetleg meghinthetjük a tetejét darált dióval, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16152
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

Méz helyett csak édesítővel is készíthető, vagy esetleg xilittel... Almát nem muszáj beletenni, de ettől még krémesebb a belseje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez már annyira "répás", hogy inkább "répa"! :-) Minél többször sütöttem, egyre növeltem a répa mennyiségét, mert kíváncsi voltam, mennyit bír el a tészta. Ezt még elbírja. :-) A belseje nagyon krémes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...