r
Nosalty Logó

Narancsos pepita szelet

Nagy Szandra
Narancsos pepita szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

506
Kalória
9.4g
Fehérje
75.1g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
43.3g
Víz
68.5g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
46.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    600.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    346.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 4049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

  1. A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük.
  2. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton.
  3. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot.
  4. A tésztát osszuk ketté, egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
  5. Ezután vagy sütőkeretben sütjük a szétválasztó elemmel kettéosztva a keretet vagy tepsiben 1-1 részletben. A lényeg, hog a kétféle tészta nagyjából egyforma méretű legyen, hogy sülés után kettévágva tudjuk egymásra illeszteni a rudakat.
  6. Miután megsült a tészta, kettévágjuk, és narancslekvárral összeragasztjuk a rudakat, majd hűtőbe tesszük kicsit összeérni. Ha gyorsítani szeretnénk munkánkat, mehet a fagyasztóba is.
  7. Mikor elég szilárd, csokoládét temperálunk és bevonjuk vele a süteményt, visszatesszük a hűtőbe.
  8. Miután a csokoládébevonat visszadermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X30

Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...