r
Nosalty Logó

Narancsos pepita szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Szandra
Narancsos pepita szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 4049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

  1. A narancsot forró vízzel megmossuk, karikákra vágjuk, kimagozzuk, és a héjával együtt finomra pürésítjük.
  2. Keverjük össze a 3 fajta lisztet a szódabikarbónával egy keverőtálban. Az olajat, a tejet és a cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) jól keverjük össze. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton.
  3. Fokozatosan adjuk ezt a keveréket a liszthez, és keverjük simára. Keverjük bele a pürésített narancsot.
  4. A tésztát osszuk ketté, egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
  5. Ezután vagy sütőkeretben sütjük a szétválasztó elemmel kettéosztva a keretet vagy tepsiben 1-1 részletben. A lényeg, hog a kétféle tészta nagyjából egyforma méretű legyen, hogy sülés után kettévágva tudjuk egymásra illeszteni a rudakat.
  6. Miután megsült a tészta, kettévágjuk, és narancslekvárral összeragasztjuk a rudakat, majd hűtőbe tesszük kicsit összeérni. Ha gyorsítani szeretnénk munkánkat, mehet a fagyasztóba is.
  7. Mikor elég szilárd, csokoládét temperálunk és bevonjuk vele a süteményt, visszatesszük a hűtőbe.
  8. Miután a csokoládébevonat visszadermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nagy Szandra 5 recept

Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...