r
Nosalty Logó

Narancsos muffin citromos cukormázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Narancsos muffin citromos cukormázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A muffinhoz

A cukormázhoz

Összesen 617 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A muffinhoz

A cukormázhoz

Összesen 2463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A muffinhoz

A cukormázhoz

Összesen 183 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 617 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3107 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 2463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával.
  2. Egy másik tálban a többi hozzávalót is összekeverjük.
  3. A két tálban lévő keveréket gyorsan és rövid ideigegyneművé keverjük. (Nem szabad sokáig keverni, mert minden muffin akkor a legfinomabb, ha csak rövid ideig keverjük.)
  4. Beletöltjük a muffinsütőbe rakott papírkapszlikba,és előmelegített sütőben 220 fokon kb. 18-20 percig (tűpróba) sütjük.
  5. A cukormáz hozzávalóit jól összekeverjük, és a megsült muffinok tetejére kenjük.
  6. Díszíthetjük cukorvirágokkal és csokireszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 27360
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legegyszerűbb, de mégis az egyik legfinomabb muffin receptjét évekkel ezelőtt a Stahl konyhája című műsorban láttam. Azóta rengetegszer megsütöttem, mert tényleg nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető. Gyerekekkel is igazi "gyerekjáték" az elkészítése. A kis keresztfiam is nagyon élvezte a méricskélést, amikor együtt sütöttük vele a muffinokat.:)

Hozzávalók

A muffinhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...