r
Nosalty Logó

Narancsos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5286.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.8 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 5056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A narancsokat forró vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. A héjukat vékonyan lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A formát kizsírozzuk és kilisztezzük.
  2. A vajat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, amíg a massza krémszínű és lágy nem lesz.
  3. A narancshéjat és a vaníliás cukrot is beleszórjuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Csak addig keverjük, amíg a tojássárgája a tésztában már nem látható.
  4. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd apránként a tésztára szitáljuk, jól belekeverjük. Először a narancslevet, majd a tejet is beleöntjük, (*) végül a formába töltjük.
  5. A hideg sütő alsó rácsára tesszük, és (gáz 2-3. fokozat) megsütjük. Ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. (*) Ha igen, kivesszük és a sütőformában még kb. 15 percig pihentetjük. Kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Tálalás előtt porcukorral vékonyan megszórjuk, naranccsal,esetleg narancshéjcsíkokkal is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16176
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

*A kevert tészta megfelelő állaga nagyon fontos, különben száraz lesz a sütemény. Akkor jó, ha hosszú szálakban válik le a habverőről. *Próba: A kuglóf akkor sült meg, ha a beleszúrt  hurkapálcát kihúzva már nem tapad rá nyers tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A narancsízű kuglóf nagyon finom egy csésze jó erős kávéval, vagy tejszínnel és kandiscukorral kínált teával.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...