Narancsos kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
87g narancs30 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
6 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
67g rétesliszt243 kcal
-
64 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g tej11 kcal
A tetejére
-
1g porcukor5 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
844
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
520g narancs178 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
120g tej67 kcal
A tetejére
-
7g porcukor27 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
5056
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
28.2g narancs10 kcal
-
13.6g vaj97 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
21.7g rétesliszt79 kcal
-
5.4g étkezési keményítő21 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
6.5g tej4 kcal
A tetejére
-
0.4g porcukor1 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.8g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
Összesen
274
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 96.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
844
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 239.5 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5286.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1410 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 2151 mg
-
Nátrium 1330 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.8 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 577.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 2081 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 687 micro
-
β-crypt 458 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1538 micro
Összesen
5056
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db narancs
-
17.5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
40 dkg rétesliszt
-
10 dkg étkezési keményítő
-
1 csomag sütőpor
-
1.2 dl tej
A tetejére
-
1 ek porcukor
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A narancsokat forró vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. A héjukat vékonyan lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A formát kizsírozzuk és kilisztezzük.
- A vajat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, amíg a massza krémszínű és lágy nem lesz.
- A narancshéjat és a vaníliás cukrot is beleszórjuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Csak addig keverjük, amíg a tojássárgája a tésztában már nem látható.
- A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd apránként a tésztára szitáljuk, jól belekeverjük. Először a narancslevet, majd a tejet is beleöntjük, (*) végül a formába töltjük.
- A hideg sütő alsó rácsára tesszük, és (gáz 2-3. fokozat) megsütjük. Ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. (*) Ha igen, kivesszük és a sütőformában még kb. 15 percig pihentetjük. Kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Tálalás előtt porcukorral vékonyan megszórjuk, naranccsal,esetleg narancshéjcsíkokkal is díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 421
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 16220
- Feltöltés dátuma: 2012. május 22.
Ajánló
*A kevert tészta megfelelő állaga nagyon fontos, különben száraz lesz a sütemény. Akkor jó, ha hosszú szálakban válik le a habverőről. *Próba: A kuglóf akkor sült meg, ha a beleszúrt hurkapálcát kihúzva már nem tapad rá nyers tészta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A narancsízű kuglóf nagyon finom egy csésze jó erős kávéval, vagy tejszínnel és kandiscukorral kínált teával.