Narancsos krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norasz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
11 kcal
-
11 kcal
-
3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g erythritol0 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
Összesen
570
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
68 kcal
-
66 kcal
-
18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
Összesen
3429
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
1.6g tönkölybúza liszt5 kcal
-
5 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
3.9g erythritol0 kcal
-
14.2g narancslé7 kcal
-
19.7g mascarpone80 kcal
-
39.4g habtejszín115 kcal
-
1.6g zselatinfix2 kcal
-
7.9g étcsokoládé43 kcal
-
0.9g narancshéj1 kcal
Összesen
270
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 94 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
570
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.4 g
Zsír
-
Összesen 299.8 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 923 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2166.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.3 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 563.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1571 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 1525 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 380 micro
-
β-crypt 276 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 806 micro
Összesen
3429
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
-
20 g tönkölybúza liszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
5 ek erythritol
-
2 narancsból nyert narancslé
-
250 g mascarpone
-
5 dl habtejszín
-
2 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
- A tészta egy klasszikus piskóta alap. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd rászitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Picit még édesítünk rajta, és óvatosan belekeverjük a tojáshabot is (csak elnagyolt mozdulatokkal, nehogy "összetörjön" a tészta). Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük (sűrűn kell ellenőrizni a tésztát, mert hamar megég).
- Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. Az egyik narancs héját lereszeljük, a másikét pedig zöldséghámozóval megpróbáljuk minél szebben leválasztani (ez a legnehezebb része az egész sütinek). A héjdarabokat késsel vékonyan felszeleteljük és egy tányéron a hideg tűzhelyre tesszük (a kihűlő sütő hője ugyanis szépen "felpöndöríti" őket). A mascarponét összekeverjük a maradék édesítővel, és a narancs lereszelt héjával. Ezután a narancsok levét kifacsartjuk. Ha zselatin fixszel dolgozunk, akkor az is mehet bele a krémbe, én zselatint használtam, amit feloldottam a narancslében (mikróban fél percig melegítettem, majd megvártam míg felolvad). A tejszínből 4 dl-t felverünk, és belekeverjük a mascarponét. A krémet hűtőbe tesszük.
- A maradék 1 dl tejszínt felforraljuk, és felolvasztjuk benne a csokit (picit lehet rajta édesíteni ízlés szerint). Ezután összeállítjuk a tortát. Fontos, hogy helyezzük vissza a tortagyűrűt, és abba rétegezzük a süteményt, így nem folyik el. A piskótára szépen rákanalazzuk a krémet, majd a tetejére "márványoztam" a tejszínes csokit. A tetejére jöhet a szárított narancshéj, majd az egészet hűtőbe tesszük néhány órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2698
- Feltöltés dátuma: 2015. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Norasz
20 recept
A torta születésnapra készült, de bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét! :) Nem a legkalóriaszegényebb desszert, de mikor ne kényeztesse magát az ember, mint ünnepi alkalmakkor! :) Igaz téli, melengető desszert.