r
Nosalty Logó

Narancsos kocka Amarettóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Narancsos kocka Amarettóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.1 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 2970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot, a cukrot és az olajat egyneművé kavarjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, és teljesen homogén állagúvá keverjük.
  2. A lisztbe szórjuk a sütőport, és kanalanként az olajos masszához kavarjuk. Belereszeljük a (bio) narancs héját, majd belefacsarjuk a levét is, jól elkavarjuk.
  3. A tésztából kiveszünk pár evőkanálnyit, és ebbe belekavarjuk a kakaót és az Amarettót. A fehér tésztát sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, elegyengetjük, és pöttyönként belecsepegtetjük-csorgatjuk a barna tésztát is. 180°C-on 25 percig sütjük.
  4. Kihűlés után megszórjuk vaníliás porcukorral - ez el is maradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 57704
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan összedobható, kavart süti. A narancs kellemesen harmonizál a kesernyés likőrrel, de ha éppen nincs kéznél Amarettó, akkor ez akár el is maradhat belőle, illetve helyettesíthető narancsszörppel. Kizárólag bio narancsot vegyünk erre a célra, mivel a kezelt héjú narancsok alapos mosással sem tisztíthatóak meg teljesen, és a narancs héja meg feltétlen kell a sütibe - így nemcsak az íze jobb tőle, hanem a színe is csudaszép, sárga lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...