r
Nosalty Logó

Narancsos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Narancsos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4427 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1450 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    453 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az első 5 hozzávalóból sütünk egy egyszerű piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kemény habot, majd óvatosan elkeverjük.
  2. Margarinnal kikent, kilisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sül.
  3. A joghurthoz hozzáadjuk a cukrot, a narancs levét és héját. A zselatinport 1 dl vízben habzásig, alacsony lángon felolvasztjuk. Várunk, amíg langyosra hűl, de még folyós és folyamatos keverés mellett a joghurthoz adjuk. Az egész joghurtos-narancsos keveréket hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínhez.
  4. Amikor összekevertük berakjuk a hűtőbe, majd ha már a piskóta kihűlt, és félbevágtuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből. A kimaradt narancsos habból a torta tetejére habrózsákat nyomunk habzsák segítségével, és a cikkekre szedett narancsot a habrózsákra fektetjük.
  5. Tortagyönggyel megszórjuk az egészet és hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7542
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy szülinapi torta, ami igazán jól sikerült. Egyszerű, nem túl édes, nem is túl krémes. Pont jól harmonizálnak az ízek. Nagyon jó párosítás a tejszín és a narancs.   http://sutikesuti.blogspot.hu/2012/09/narancsos-joghurttorta.html

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...