r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládétorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecci
Narancsos csokoládétorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 8320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    495.3 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9310.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    2409 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    3790 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.6 g
  • Cukor
    622 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    296 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 8320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Előző este célszerű a krémet és a piskótát is elkészíteni, és az összeállításig hűtőben tartani. A piskótával sokkal könnyebb bánni, ha kicsit hűtőben állt. Frissen felvágva, morzsálódik és nagyon lágy.
  2. Krémhez a tejszínt egy lábosban lassú tűzön felmelegítjük, a csokoládét beletördeljük. Folyamatos kevergetjük, míg a csokoládé teljesen felolvad, de ne forrjon fel! Félretesszük, és ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
  3. Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot és a narancs héját habverővel fehéredésig verjük. Majd a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet és a narancsok levét is hozzáöntjük. A végén beleforgatjuk a csipet sóval felvert fehérjét. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába készre sütjük, sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ez is mehet a hűtőbe.
  4. A csokoládés tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálókkal. (A csokoládé és a tejszín minőségétől függ, hogy a krém a hűtőből kivéve, betonkemény lesz-e vagy lágy, és könnyen felverhető. Nekem kellett bele az 5 habfixáló.)
  5. A marcipánt vagy a fondant porcukros felületen kinyújtjuk (ne sajnáljuk a porcukrot, mert nagyon könnyen leragad!). Akkora kell, ami pont ráfér a piskótára.
  6. A piskótát 3 részre vágjuk. Az első lapra jöhet a marcipán, majd a krém, megint piskóta-marcipán-krém, majd a harmadik piskótalap. Az oldalát és a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel, és tetszés szerint díszítjük. Tálalás előtt 2-3 órát még hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3229
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Ezt a krémet nagyon sok tortához lehet felhasználni. De lehet pl. kávés fehér csokis krémet is készíteni, ha  fehér csokit használok és 1-2 tk instant kávéport.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem születésnapjára készült, és bár régóta sütögetek, de most először sikerült tökéletesen egyformára, és 3 részre vágnom a piskótát, most először volt pont elég a krém...ritka pillanat :D.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...