r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládétorta 4.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pecci
Narancsos csokoládétorta 4.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

1040
Kalória
13.9g
Fehérje
107.6g
Szénhidrátok
61.9g
Zsír
131.1g
Víz
276.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
77.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 8320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    495.3 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9310.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    2409 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    3790 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.6 g
  • Cukor
    622 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1048.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    296 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 8320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Előző este célszerű a krémet és a piskótát is elkészíteni, és az összeállításig hűtőben tartani. A piskótával sokkal könnyebb bánni, ha kicsit hűtőben állt. Frissen felvágva, morzsálódik és nagyon lágy.
  2. Krémhez a tejszínt egy lábosban lassú tűzön felmelegítjük, a csokoládét beletördeljük. Folyamatos kevergetjük, míg a csokoládé teljesen felolvad, de ne forrjon fel! Félretesszük, és ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
  3. Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot és a narancs héját habverővel fehéredésig verjük. Majd a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet és a narancsok levét is hozzáöntjük. A végén beleforgatjuk a csipet sóval felvert fehérjét. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába készre sütjük, sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ez is mehet a hűtőbe.
  4. A csokoládés tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálókkal. (A csokoládé és a tejszín minőségétől függ, hogy a krém a hűtőből kivéve, betonkemény lesz-e vagy lágy, és könnyen felverhető. Nekem kellett bele az 5 habfixáló.)
  5. A marcipánt vagy a fondant porcukros felületen kinyújtjuk (ne sajnáljuk a porcukrot, mert nagyon könnyen leragad!). Akkora kell, ami pont ráfér a piskótára.
  6. A piskótát 3 részre vágjuk. Az első lapra jöhet a marcipán, majd a krém, megint piskóta-marcipán-krém, majd a harmadik piskótalap. Az oldalát és a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel, és tetszés szerint díszítjük. Tálalás előtt 2-3 órát még hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26

Férjem születésnapjára készült, és bár régóta sütögetek, de most először sikerült tökéletesen egyformára, és 3 részre vágnom a piskótát, most először volt pont elég a krém...ritka pillanat :D.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!