Narancsos csokoládétorta 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pecci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
24 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
125g habtejszín365 kcal
-
38g csokoládé205 kcal
-
5g habfixáló19 kcal
A bevonathoz
Összesen
1040
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
191 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
A krémhez
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
300g csokoládé1638 kcal
-
40g habfixáló150 kcal
A bevonathoz
Összesen
8320
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
12.5g tojás16 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
6.8g narancslé3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
38g habtejszín111 kcal
-
11.4g csokoládé62 kcal
-
1.5g habfixáló6 kcal
A bevonathoz
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 61.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.6 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 131.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
1040
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.9 g
Zsír
-
Összesen 495.3 g
-
Telített zsírsav 261 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9310.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 2409 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 605 mg
-
Foszfor 3790 mg
-
Nátrium 2293 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 860.6 g
-
Cukor 622 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1048.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 468 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 1048 mg
-
Retinol - A vitamin: 3205 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 730 micro
-
β-crypt 296 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1788 micro
Összesen
8320
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
150 g finomliszt
-
50 g étkezési keményítő
-
200 g cukor
-
2 narancsból nyert narancslé
-
1.5 csomag sütőpor
A krémhez
A bevonathoz
Elkészítés
A piskótához
- Előző este célszerű a krémet és a piskótát is elkészíteni, és az összeállításig hűtőben tartani. A piskótával sokkal könnyebb bánni, ha kicsit hűtőben állt. Frissen felvágva, morzsálódik és nagyon lágy.
- Krémhez a tejszínt egy lábosban lassú tűzön felmelegítjük, a csokoládét beletördeljük. Folyamatos kevergetjük, míg a csokoládé teljesen felolvad, de ne forrjon fel! Félretesszük, és ha kihűlt, mehet a hűtőbe.
- Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot és a narancs héját habverővel fehéredésig verjük. Majd a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet és a narancsok levét is hozzáöntjük. A végén beleforgatjuk a csipet sóval felvert fehérjét. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába készre sütjük, sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ez is mehet a hűtőbe.
- A csokoládés tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálókkal. (A csokoládé és a tejszín minőségétől függ, hogy a krém a hűtőből kivéve, betonkemény lesz-e vagy lágy, és könnyen felverhető. Nekem kellett bele az 5 habfixáló.)
- A marcipánt vagy a fondant porcukros felületen kinyújtjuk (ne sajnáljuk a porcukrot, mert nagyon könnyen leragad!). Akkora kell, ami pont ráfér a piskótára.
- A piskótát 3 részre vágjuk. Az első lapra jöhet a marcipán, majd a krém, megint piskóta-marcipán-krém, majd a harmadik piskótalap. Az oldalát és a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel, és tetszés szerint díszítjük. Tálalás előtt 2-3 órát még hűtjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3229
- Feltöltés dátuma: 2011. június 23.
Ajánló
Ezt a krémet nagyon sok tortához lehet felhasználni. De lehet pl. kávés fehér csokis krémet is készíteni, ha fehér csokit használok és 1-2 tk instant kávéport.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Pecci
17 recept
Férjem születésnapjára készült, és bár régóta sütögetek, de most először sikerült tökéletesen egyformára, és 3 részre vágnom a piskótát, most először volt pont elég a krém...ritka pillanat :D.