Narancsos csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
37g finomliszt133 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
38 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
83g mascarpone337 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
17g narancslé8 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
11 kcal
-
37g vaj263 kcal
A díszítéshez
-
17g tortabevonó91 kcal
-
43g narancs15 kcal
Összesen
1343
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
220g finomliszt801 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
68 kcal
-
220g vaj1577 kcal
A díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
8060
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
4.3g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
7.8g narancslé4 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21.7g mascarpone87 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
4.3g narancslé2 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
A díszítéshez
-
4.3g tortabevonó24 kcal
-
11.3g narancs4 kcal
Összesen
349
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 98.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.1 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 97.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
1343
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 107.4 g
Zsír
-
Összesen 590.6 g
-
Telített zsírsav 249 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4395.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 912 mg
-
Foszfor 2058 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 660.6 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 584.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2940 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 2839 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 874 micro
-
β-crypt 644 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1174 micro
Összesen
8060
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
349
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
18 dkg vaj
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 narancsból nyert narancslé
-
1.5 tk sütőpor
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
1 dl narancslé
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
220 g vaj
A díszítéshez
-
1 közepes db narancs
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport.
- Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a 9 dkg cukorral (a másik 6 dkg ezután kell), és a reszelt narancshéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyiket jól kikeverjük a vajas masszával.
- A narancslevet a maradék 6 dkg cukorral egy kis lábosba tesszük, és addig melegítjük, ameddig a cukor el nem olvad. Félretesszük és langyosra hűtjük.
- A vajas krémbe felváltva belekeverjük a lisztes keveréket és a cukros narancslevet. Az így kapott tésztát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és tűpróbáig sütjük.
- Ha megsült a tészta, 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk belőle és teljesen kihűtjük.
- A narancsos krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét, a reszelt narancshéjat, a kakaóport és a narancslét.
- A kész krémet a torta tetejére kenjük, és vékonyan bevonjuk az oldalát is. Díszítésként használhatunk vékony szeletekre vágott narancskarikákat, vagy 5-6 kocka tortabevonót felolvaszthatunk, beletölthetjük nejlonzacskóba, vagy ha van tortanyomóba, és ráfolyathatjuk a torta tetejére.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4849
- Feltöltés dátuma: 2012. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a narancs illatát, ízét, és már régóta szerettem volna kipróbálni egy olyan süteményt, aminek a középpontjában ez a gyümölcs áll. Sikerült nagyon finom, érett narancsokat vásárolnom, és ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy végre elkészítem a tökéletes narancsos édességet. Nem fogok hazudni és bevallom, kicsit megosztotta a társaságot. Volt, akinek nagyon ízlett és volt, aki inkább érdekesnek találta, mint a legfinomabb süteménynek, amit valaha evett. Személy szerint, mivel én imádom a narancsot, nagyon finomnak találtam, de megértettem azokat is, akik nem tudták eldönteni, hogy mit is mondjanak, mert az biztos, hogy nincs hétköznapi íze. Szóval én csak ajánlani tudom. :)