r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    590.6 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4395.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    912 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.6 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2839 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    644 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 8060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a 9 dkg cukorral (a másik 6 dkg ezután kell), és a reszelt narancshéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyiket jól kikeverjük a vajas masszával.
  3. A narancslevet a maradék 6 dkg cukorral egy kis lábosba tesszük, és addig melegítjük, ameddig a cukor el nem olvad. Félretesszük és langyosra hűtjük.
  4. A vajas krémbe felváltva belekeverjük a lisztes keveréket és a cukros narancslevet. Az így kapott tésztát egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába simítjuk és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha megsült a tészta, 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk belőle és teljesen kihűtjük.
  6. A narancsos krémhez habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd hozzákeverjük a mascarponét, a reszelt narancshéjat, a kakaóport és a narancslét.
  7. A kész krémet a torta tetejére kenjük, és vékonyan bevonjuk az oldalát is. Díszítésként használhatunk vékony szeletekre vágott narancskarikákat, vagy 5-6 kocka tortabevonót felolvaszthatunk, beletölthetjük nejlonzacskóba, vagy ha van tortanyomóba, és ráfolyathatjuk a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4847
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a narancs illatát, ízét, és már régóta szerettem volna kipróbálni egy olyan süteményt, aminek a középpontjában ez a gyümölcs áll. Sikerült nagyon finom, érett narancsokat vásárolnom, és ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy végre elkészítem a tökéletes narancsos édességet. Nem fogok hazudni és bevallom, kicsit megosztotta a társaságot. Volt, akinek nagyon ízlett és volt, aki inkább érdekesnek találta, mint a legfinomabb süteménynek, amit valaha evett. Személy szerint, mivel én imádom a narancsot, nagyon finomnak találtam, de megértettem azokat is, akik nem tudták eldönteni, hogy mit is mondjanak, mert az biztos, hogy nincs hétköznapi íze. Szóval én csak ajánlani tudom. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...