r
Nosalty Logó

Narancsos csók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Häxa
Narancsos csók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

Összesen 3738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    850 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 3738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint, a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját habosra keverjük.
  2. A lisztet, fahéjat, sütőport elvegyítjük, és a habos masszához keverjük a narancshéjjal együtt.
  3. Némi gyúrás után puha tésztát kapunk, melyet legalább 2 órán át pihentessünk hűvös helyen, folpackba csomagolva.
  4. Miután a tészta is és mi is kipihentük magunkat, nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, szaggassunk belőle korongokat, virágokat vagy bármilyen formákat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsin süssünk 180 fokon kb. 10 percig - vagy amíg kezd szép színe lenni.

A habcsókhoz

  1. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval gőz fölött verjük kemény habbá, fokozatosan hozzáadagolva a narancslevet és az átszitált fahéjas-vaníliás porcukrot.
  2. Amint habcsók állagú masszánk van, vegyük le a gőzről, óvatosan forgassuk bele a kandírozott narancshéjat, helyezzünk belőle kb akkora kupacokat, mint a már kész korongok sütőpapírral bélelt tepsire, és egészen alacsony hőfokon, résnyire nyitott sütőajtónál szárítsuk őket meg.
  3. Ha kihűltek, ragasszuk őket a tallérokra némi narancslekvárral.
  4. Mivel a 2 tojásfehérjéből sokkal kevesebb habcsók lesz, mint amennyi tallér a tésztából, a maradék korongokat vagy bármilyen formájú kekszeket narancslekvárral ragasszuk össze, igény szerint vonjuk be csokimázzal. Jó kis teasütemény lesz belőlük némi pihenő és puhulás után.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1195
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Munkahelyi készenlétből kifolyólag szobafogságra ítéltettem, muszáj volt lekötnöm az energiáimat, így született ez a fantasztikus illatú, extra narancsos desszert. Nem mondom, hogy gyors és egyszerű, de egyszer-egyszer érdemes eltölteni vele azt a röpke fél napot... Különösen, ha az embert olyan remekül kikapcsolja a konyhai alkotás, mint engem.

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...