Narancsos csók
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Häxa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
13g margarin93 kcal
-
13g cukor50 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
10g narancslekvár25 kcal
A habcsókhoz
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g narancslé0 kcal
-
16 kcal
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
130g margarin932 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g narancslekvár246 kcal
A habcsókhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g porcukor542 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
161 kcal
Összesen
3738
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
12.9g margarin92 kcal
-
12.9g cukor50 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
29.7g finomliszt108 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
9.9g narancslekvár24 kcal
A habcsókhoz
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.9g porcukor54 kcal
-
4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g narancslé0 kcal
-
16 kcal
Összesen
370
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 118.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2697.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 1103 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633.3 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 201.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 1147 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 850 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
3738
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
13 dkg margarin
-
13 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
30 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi fahéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 narancsból nyert narancshéj
A habcsókhoz
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
14 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 késhegynyi fahéj
-
1 evőkanál narancslé
-
5 dkg kandírozott narancshéj
Elkészítés
A tésztához
- A puha margarint, a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját habosra keverjük.
- A lisztet, fahéjat, sütőport elvegyítjük, és a habos masszához keverjük a narancshéjjal együtt.
- Némi gyúrás után puha tésztát kapunk, melyet legalább 2 órán át pihentessünk hűvös helyen, folpackba csomagolva.
- Miután a tészta is és mi is kipihentük magunkat, nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, szaggassunk belőle korongokat, virágokat vagy bármilyen formákat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsin süssünk 180 fokon kb. 10 percig - vagy amíg kezd szép színe lenni.
A habcsókhoz
- A tojásfehérjéket csipetnyi sóval gőz fölött verjük kemény habbá, fokozatosan hozzáadagolva a narancslevet és az átszitált fahéjas-vaníliás porcukrot.
- Amint habcsók állagú masszánk van, vegyük le a gőzről, óvatosan forgassuk bele a kandírozott narancshéjat, helyezzünk belőle kb akkora kupacokat, mint a már kész korongok sütőpapírral bélelt tepsire, és egészen alacsony hőfokon, résnyire nyitott sütőajtónál szárítsuk őket meg.
- Ha kihűltek, ragasszuk őket a tallérokra némi narancslekvárral.
- Mivel a 2 tojásfehérjéből sokkal kevesebb habcsók lesz, mint amennyi tallér a tésztából, a maradék korongokat vagy bármilyen formájú kekszeket narancslekvárral ragasszuk össze, igény szerint vonjuk be csokimázzal. Jó kis teasütemény lesz belőlük némi pihenő és puhulás után.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 1215
- Feltöltés dátuma: 2014. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Häxa
52 recept
Munkahelyi készenlétből kifolyólag szobafogságra ítéltettem, muszáj volt lekötnöm az energiáimat, így született ez a fantasztikus illatú, extra narancsos desszert. Nem mondom, hogy gyors és egyszerű, de egyszer-egyszer érdemes eltölteni vele azt a röpke fél napot... Különösen, ha az embert olyan remekül kikapcsolja a konyhai alkotás, mint engem.