Narancsos csirkecombok
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
68g narancslé32 kcal
-
13g méz38 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
411
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
270g narancslé127 kcal
-
50g méz152 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1642
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
72.8g csirkecomb81 kcal
-
19.7g narancslé9 kcal
-
3.6g méz11 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
118
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 153.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
411
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 108.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 884 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 612.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 400 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 786 micro
Összesen
1642
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
3 narancsból nyert narancslé
-
3 ek olívaolaj
-
2 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, és/vagy szórjuk meg piros- vagy chilipaprikával.
- Melegítsünk egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat, és közepes lángon pirítsuk meg a combok mindkét oldalát, amíg aranybarna kéreg képződik. (Nem kell teljesen átsütni, mert a sütőben tovább készülnek.)
- Facsarjuk ki a narancsok levét. Egy kisebb edényben keverjük össze a narancslevet, a reszelt narancshéjat, a mézet vagy barna cukrot, a zúzott fokhagymát. Ha ragacsosabb mázat szeretnénk, keményítővel sűríthetjük.
- Helyezzük a pirított csirkecombokat egy tepsibe vagy hőálló tálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd öntsük rá a narancsos máz felét, és forgassuk át a combokat, hogy mindenhol bevonja őket. Helyezzünk a csirkecombokra egy-egy szelet narancsot és rozmaringágat, dugjunk a combok közé pár gerezd fokhagymát.
- Takarjuk le a tepsit alufóliával, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig. Ezután vedd le a fóliát, öntsük rá a maradék mázat, és süsd további 15-20 percig, amíg a combok szépen megpirulnak, és a máz karamellizálódik.
- A csirkecombokat frissen főtt rizzsel vagy pirított zöldségekkel tálaljuk, locsoljuk meg bőven a narancsos mártással.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 4
- Feltöltés dátuma: 2024. november 30.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Hering András
186 recept
A narancsos csirkecombok egy különleges fogás, amely édes-savanykás ízvilágával garantáltan a család kedvence lesz. A narancslé, rozmaring, fokhagyma és a méz harmóniája remekül kiegészíti a csirkecombokat, de elkészíthető méz nélkül is. A narancsos máz extra ízt kap, ha egy kis csípős chiliport vagy cayenne-borsot is adunk hozzá. Ha szereted a ropogósabb bőrt, az utolsó 5 percben kapcsold be a sütő grillező funkcióját.