r
Nosalty Logó

Narancsos csirkecombok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Narancsos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, és/vagy szórjuk meg piros- vagy chilipaprikával.
  2. Melegítsünk egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat, és közepes lángon pirítsuk meg a combok mindkét oldalát, amíg aranybarna kéreg képződik. (Nem kell teljesen átsütni, mert a sütőben tovább készülnek.)
  3. Facsarjuk ki a narancsok levét. Egy kisebb edényben keverjük össze a narancslevet, a reszelt narancshéjat, a mézet vagy barna cukrot, a zúzott fokhagymát. Ha ragacsosabb mázat szeretnénk, keményítővel sűríthetjük.
  4. Helyezzük a pirított csirkecombokat egy tepsibe vagy hőálló tálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd öntsük rá a narancsos máz felét, és forgassuk át a combokat, hogy mindenhol bevonja őket. Helyezzünk a csirkecombokra egy-egy szelet narancsot és rozmaringágat, dugjunk a combok közé pár gerezd fokhagymát.
  5. Takarjuk le a tepsit alufóliával, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig. Ezután vedd le a fóliát, öntsük rá a maradék mázat, és süsd további 15-20 percig, amíg a combok szépen megpirulnak, és a máz karamellizálódik.
  6. A csirkecombokat frissen főtt rizzsel vagy pirított zöldségekkel tálaljuk, locsoljuk meg bőven a narancsos mártással.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 201
  • Össznézettség: 5928
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 30.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Narancsos csirkecombok
Hering András 189 recept

A narancsos csirkecombok egy különleges fogás, amely édes-savanykás ízvilágával garantáltan a család kedvence lesz. A narancslé, rozmaring, fokhagyma és a méz harmóniája remekül kiegészíti a csirkecombokat, de elkészíthető méz nélkül is. A narancsos máz extra ízt kap, ha egy kis csípős chiliport vagy cayenne-borsot is adunk hozzá. Ha szereted a ropogósabb bőrt, az utolsó 5 percben kapcsold be a sütő grillező funkcióját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...