r
Nosalty Logó

Narancsos csirkecombok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Narancsos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, és/vagy szórjuk meg piros- vagy chilipaprikával.
  2. Melegítsünk egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat, és közepes lángon pirítsuk meg a combok mindkét oldalát, amíg aranybarna kéreg képződik. (Nem kell teljesen átsütni, mert a sütőben tovább készülnek.)
  3. Facsarjuk ki a narancsok levét. Egy kisebb edényben keverjük össze a narancslevet, a reszelt narancshéjat, a mézet vagy barna cukrot, a zúzott fokhagymát. Ha ragacsosabb mázat szeretnénk, keményítővel sűríthetjük.
  4. Helyezzük a pirított csirkecombokat egy tepsibe vagy hőálló tálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd öntsük rá a narancsos máz felét, és forgassuk át a combokat, hogy mindenhol bevonja őket. Helyezzünk a csirkecombokra egy-egy szelet narancsot és rozmaringágat, dugjunk a combok közé pár gerezd fokhagymát.
  5. Takarjuk le a tepsit alufóliával, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig. Ezután vedd le a fóliát, öntsük rá a maradék mázat, és süsd további 15-20 percig, amíg a combok szépen megpirulnak, és a máz karamellizálódik.
  6. A csirkecombokat frissen főtt rizzsel vagy pirított zöldségekkel tálaljuk, locsoljuk meg bőven a narancsos mártással.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 4
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 30.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Narancsos csirkecombok
Hering András 186 recept

A narancsos csirkecombok egy különleges fogás, amely édes-savanykás ízvilágával garantáltan a család kedvence lesz. A narancslé, rozmaring, fokhagyma és a méz harmóniája remekül kiegészíti a csirkecombokat, de elkészíthető méz nélkül is. A narancsos máz extra ízt kap, ha egy kis csípős chiliport vagy cayenne-borsot is adunk hozzá. Ha szereted a ropogósabb bőrt, az utolsó 5 percben kapcsold be a sütő grillező funkcióját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...