Narancsos csirke 2. - kakukkfüves burgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Erchy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
63g narancslé29 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
130g narancs45 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
1009
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
250g narancslé118 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
520g narancs178 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
4037
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
28.5g csirkecomb32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
8.5g habtejszín25 kcal
-
7.1g narancslé3 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
14.8g narancs5 kcal
A burgonyapüréhez
Összesen
114
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 427 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 203 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
1009
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.5 g
Zsír
-
Összesen 296.6 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1032 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3796.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 893 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1547 mg
-
Nátrium 865 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.7 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1708 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1731 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 428 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 1639 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 693 micro
-
β-crypt 813 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1329 micro
Összesen
4037
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
4 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
-
3 dl habtejszín
-
2.5 dl narancslé
-
1 ek mustár
-
2 db narancs
A burgonyapüréhez
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkecombokat félbevágjuk, majd egyenkéntfűszerezzük sóval, borssal,szárnyas fűszerkeverékkelés szerecsendióval.
- Hőálló tál aljára kevés olajat öntünk, majd belehelyezzük a csirkecombokat, amiket szintén meglocsolunk némi olajjal.
- A tejszínt, a narancslevet és a mustárt csomómentesre dolgozzuk össze.
- Az elkészült szószt ráöntjük a húsra, és lefedve kb. 1 órán át sütjük közepes hőfokon, majd fedő nélkül aranybarnára sütjük.
- A sütés utolsó fázisában két narancs reszelt héjátszórjuk a tetejére.
- A burgonyát csak a főzés végén ízesítjük kakukkfűvel (ne hamarabb, mert elveszti az aromáját!), majd elkészítjük a pürét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5342
- Feltöltés dátuma: 2010. május 05.
Ajánló
Tálaláskor narancscikkekkel díszíthetünk, ez plusz köretként is ajánlatos, feldobja a burgonyapüré ízét!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Erchy
11 recept
Valami finomat akartam főzni, és ez lett belőle. Csak a különleges ízek kedvelőinek! Nagyon finom.