r
Nosalty Logó

Narancsos charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Összesen 678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Összesen 137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1130 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    688 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1911 micro
Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. 3 tojásból sütünk egy nagy tepsiméretű, vékony piskótalapot.
  2. A piskótára kenjük a lekvárt, feltekerjük, és ½ cm vékonyan felszeleteljük.
  3. A miniatűr tekercsekkel kibéleljük a félgömb alakú formákat (kompótos vagy leveses csészéket).
  4. A vaníliás pudingport előírás szerint elkészítjük, és hűlni hagyjuk.
  5. Hozzákeverjük a kockára vágott narancsot (Amennyire tudjuk, filézzük ki, mert különben keserű lesz!).
  6. Még langyosan a formákba öntjük a pudingot.
  7. A mártáshoz a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal.
  8. Hozzáöntjük a tejszínt, majd nagyon kis lángon mártássá főzzük, de óvatosan, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki. (Ha biztosra akarunk menni, inkább gőz fölött.)
  9. Hozzáöntjük a likőrt, és lehűtjük.
  10. Tálaláskor a tányér aljára szószt teszünk, erre borítjuk a bombát, és egy kevés félretett tejszínből pöttyöket csöpögtetünk a szószra, melyet kés hegyével összehúzunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12918
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon mutatós desszert, és a látszat ellenére nem nehéz elkészíteni. Egy régi képes szakácskönyvben találtam még évekkel ezelőtt, (sajnos nem tudom, melyikben), de azóta már többször is megörvendeztettem vele a vendégeimet. Mindig sikere volt. Az elkészítés fáziasairól fotókat ITT találtok.

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...