Narancsos charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótalaphoz
-
33g tojás42 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
20g eperlekvár56 kcal
A bombához
-
69 kcal
-
160g tej90 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
156g narancs54 kcal
-
2g narancsszörp6 kcal
A mártáshoz
-
8g tojássárgája26 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
12g curacao szirup34 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
Összesen
678
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótalaphoz
-
165g tojás208 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
A bombához
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
10g narancsszörp30 kcal
A mártáshoz
-
40g tojássárgája129 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
60g curacao szirup170 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3381
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótalaphoz
-
6.7g tojás8 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
4.1g eperlekvár11 kcal
A bombához
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
32.5g tej18 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
31.7g narancs11 kcal
-
0.4g narancsszörp1 kcal
A mártáshoz
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.4g curacao szirup7 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
Összesen
137
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 163.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
678
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 63.8 g
Zsír
-
Összesen 127.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3432.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1533 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.2 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 816.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 317 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 857 mg
-
Retinol - A vitamin: 1130 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 607 micro
-
β-crypt 688 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1911 micro
Összesen
3381
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A piskótalaphoz
-
3 db tojás
-
3 púpozott ek porcukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 kk sütőpor
A bombához
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
10 ml narancsszörp
A mártáshoz
-
2 db tojássárgája
-
60 ml curacao szirup
-
3 dkg vaj
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótalaphoz
- 3 tojásból sütünk egy nagy tepsiméretű, vékony piskótalapot.
- A piskótára kenjük a lekvárt, feltekerjük, és ½ cm vékonyan felszeleteljük.
- A miniatűr tekercsekkel kibéleljük a félgömb alakú formákat (kompótos vagy leveses csészéket).
- A vaníliás pudingport előírás szerint elkészítjük, és hűlni hagyjuk.
- Hozzákeverjük a kockára vágott narancsot (Amennyire tudjuk, filézzük ki, mert különben keserű lesz!).
- Még langyosan a formákba öntjük a pudingot.
- A mártáshoz a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal.
- Hozzáöntjük a tejszínt, majd nagyon kis lángon mártássá főzzük, de óvatosan, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki. (Ha biztosra akarunk menni, inkább gőz fölött.)
- Hozzáöntjük a likőrt, és lehűtjük.
- Tálaláskor a tányér aljára szószt teszünk, erre borítjuk a bombát, és egy kevés félretett tejszínből pöttyöket csöpögtetünk a szószra, melyet kés hegyével összehúzunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x35
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12918
- Feltöltés dátuma: 2011. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon mutatós desszert, és a látszat ellenére nem nehéz elkészíteni. Egy régi képes szakácskönyvben találtam még évekkel ezelőtt, (sajnos nem tudom, melyikben), de azóta már többször is megörvendeztettem vele a vendégeimet. Mindig sikere volt. Az elkészítés fáziasairól fotókat ITT találtok.