r
Nosalty Logó

Narancsos charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Összesen 678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Összesen 137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1130 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    688 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1911 micro
Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. 3 tojásból sütünk egy nagy tepsiméretű, vékony piskótalapot.
  2. A piskótára kenjük a lekvárt, feltekerjük, és ½ cm vékonyan felszeleteljük.
  3. A miniatűr tekercsekkel kibéleljük a félgömb alakú formákat (kompótos vagy leveses csészéket).
  4. A vaníliás pudingport előírás szerint elkészítjük, és hűlni hagyjuk.
  5. Hozzákeverjük a kockára vágott narancsot (Amennyire tudjuk, filézzük ki, mert különben keserű lesz!).
  6. Még langyosan a formákba öntjük a pudingot.
  7. A mártáshoz a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal.
  8. Hozzáöntjük a tejszínt, majd nagyon kis lángon mártássá főzzük, de óvatosan, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki. (Ha biztosra akarunk menni, inkább gőz fölött.)
  9. Hozzáöntjük a likőrt, és lehűtjük.
  10. Tálaláskor a tányér aljára szószt teszünk, erre borítjuk a bombát, és egy kevés félretett tejszínből pöttyöket csöpögtetünk a szószra, melyet kés hegyével összehúzunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12912
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon mutatós desszert, és a látszat ellenére nem nehéz elkészíteni. Egy régi képes szakácskönyvben találtam még évekkel ezelőtt, (sajnos nem tudom, melyikben), de azóta már többször is megörvendeztettem vele a vendégeimet. Mindig sikere volt. Az elkészítés fáziasairól fotókat ITT találtok.

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A bombához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek