r
Nosalty Logó

Narancsos-barackos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga
Narancsos-barackos szelet
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4217.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.6 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    824 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2143 micro
Összesen 6206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és az 5 kanál forró vízzel kikeverjük, majd hozáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tojássárgás, cukros, lisztes masszába keverjük.
  3. Egy tepsit jól kivajazunk, kilisztezünk, a tésztát beleöntjük, majd aranybarnára sütjük.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A 2 csomag pudingporból az ízlés szerinti cukor mennyiségből (inkább később tegyünk még bele, nehogy túl édes legyen) és a fél liter tejből pudingot főzünk. Ezután belekeverjük a 15 dkg vajat, amit én a meleg pudingba teszek, szerintem így könnyebb elkeverni, bár ekkor is segítségül szoktam hívni a kézi robotgépet, így tökéletesen homogén krémet kapunk.
  5. Ezután belekeverjük a meghámozott, kifilézett, apróra vágott narancsot majd a szintén apróra kockázott barackot is. A gyümölcsöket ne felejtsük el jól lecsöpögtetni, mielőtt a krémbe tesszük! Ha eldolgozottabb krémet szeretnénk, akkor még egyszer az egészet átkeverhetjük a kézi robotgéppel, így pépesebb lesz benne a gyümölcs.
  6. A Hulala tejszínből kemény habot verünk, majd a krémbe forgatjuk.
  7. Az elkészült krémet a kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  8. Ha kedvünk úgy tarja, akkor gőz felett felolvasztott étcsokiba tegyünk egy kiskanál étolajat, majd csurgassuk csíkosra vele a süti tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7202
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvelem az egyszerű, de nagyszerű sütiket, ám általában mindig sütés előtt szembesülök azzal, hogy már megint nem olvastam el figyelmesen a hozzávalókat, és legyen bármilyen egyszerű, bizony valami mindig hiányzik. Mostanában inkább először körbenézek a spájzban és a hűtőben, mi van itthon, majd azokból próbálok valamit kihozni. A másik fejtörést a párom okozza, aki a nagyon krémes süteményeimet kitörő lelkesedéssel fogadja, elfogyasztásuk után pedig szerelmi vallomással egybekötött dicshimnuszt intéz hozzám. Na már most valljuk be, kinek nem esik jól egy ilyen elismerés, így hát persze amikor csak lehet, megpróbálom ebbe az eufórikus állapotba juttatni :). Azt hiszem, a hatás most sem maradt el, az utolsó szelet elfogyasztása után bevallotta, hogy bizony ez a süti lett az új kedvence.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...