Narancsos-barackos szelet
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10 kcal
-
10g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
105g őszibarack konzerv76 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
86 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
125g tej70 kcal
-
38g teavaj269 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
A díszítéshez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
4 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g víz0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
343 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g teavaj1076 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
18 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
10.6g tojás13 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
13.5g őszibarack konzerv10 kcal
-
16.8g narancs6 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
4.8g teavaj35 kcal
-
12.9g növényi habtejszín32 kcal
A díszítéshez
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 70.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.9 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 247.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 206 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 536 micro
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95.5 g
Zsír
-
Összesen 283.6 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4217.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1224 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1362 mg
-
Nátrium 1212 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 823.6 g
-
Cukor 528 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 989.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1759 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 955 mg
-
Retinol - A vitamin: 1565 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 1940 micro
-
β-crypt 824 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2143 micro
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.3 csomag sütőpor
A krémhez
-
420 g őszibarack konzerv
-
2 közepes db narancs
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
15 dkg teavaj
-
400 ml növényi habtejszín
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A 6 tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és az 5 kanál forró vízzel kikeverjük, majd hozáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tojássárgás, cukros, lisztes masszába keverjük.
- Egy tepsit jól kivajazunk, kilisztezünk, a tésztát beleöntjük, majd aranybarnára sütjük.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A 2 csomag pudingporból az ízlés szerinti cukor mennyiségből (inkább később tegyünk még bele, nehogy túl édes legyen) és a fél liter tejből pudingot főzünk. Ezután belekeverjük a 15 dkg vajat, amit én a meleg pudingba teszek, szerintem így könnyebb elkeverni, bár ekkor is segítségül szoktam hívni a kézi robotgépet, így tökéletesen homogén krémet kapunk.
- Ezután belekeverjük a meghámozott, kifilézett, apróra vágott narancsot majd a szintén apróra kockázott barackot is. A gyümölcsöket ne felejtsük el jól lecsöpögtetni, mielőtt a krémbe tesszük! Ha eldolgozottabb krémet szeretnénk, akkor még egyszer az egészet átkeverhetjük a kézi robotgéppel, így pépesebb lesz benne a gyümölcs.
- A Hulala tejszínből kemény habot verünk, majd a krémbe forgatjuk.
- Az elkészült krémet a kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
- Ha kedvünk úgy tarja, akkor gőz felett felolvasztott étcsokiba tegyünk egy kiskanál étolajat, majd csurgassuk csíkosra vele a süti tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7197
- Feltöltés dátuma: 2011. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Kedvelem az egyszerű, de nagyszerű sütiket, ám általában mindig sütés előtt szembesülök azzal, hogy már megint nem olvastam el figyelmesen a hozzávalókat, és legyen bármilyen egyszerű, bizony valami mindig hiányzik. Mostanában inkább először körbenézek a spájzban és a hűtőben, mi van itthon, majd azokból próbálok valamit kihozni. A másik fejtörést a párom okozza, aki a nagyon krémes süteményeimet kitörő lelkesedéssel fogadja, elfogyasztásuk után pedig szerelmi vallomással egybekötött dicshimnuszt intéz hozzám. Na már most valljuk be, kinek nem esik jól egy ilyen elismerés, így hát persze amikor csak lehet, megpróbálom ebbe az eufórikus állapotba juttatni :). Azt hiszem, a hatás most sem maradt el, az utolsó szelet elfogyasztása után bevallotta, hogy bizony ez a süti lett az új kedvence.