r
Nosalty Logó

Narancslekváros zserbó

Virág76
Narancslekváros zserbó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

1001
Kalória
14.3g
Fehérje
108.8g
Szénhidrát
58.2g
Zsír
28.9g
Víz
60g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
43.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 7992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    465.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3973.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    870.5 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2717 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2546 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 7992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 443 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A meglangyosított tejbe beleteszünk egy kis cukrot,1 ek lisztet és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral ,sóval, szódabikarbónával, összemorzsoljuk a margarinnal.
  3. A két tojássárgáját összekeverjük a rumaromával, ráöntjük a lisztes keverékre.
  4. A megfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd alaposan összegyúrjuk.
  5. A tésztát legalább 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Ezalatt ledaráljuk a diót, összekeverjük ízlés szerint cukorral.
  6. A tepsit vajjal kikenjük.
  7. A tésztát háromfelé osztjuk, az első lapot a tepsibe fektetjük, ezt megkenjük bőven lekvárral, és megszórjuk a dióval. A második lappal ugyanígy dolgozunk, majd ráborítjuk a harmadik lapot is. A felső lapot megszurkáljuk.
  8. Kicsit pihentetjük (kb .fél órát), majd előmelegített sütőben megsütjük (ez nálam kb. fél óra takaréklángon).
  9. A tetejét olvasztott csokival bevonjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Gyerekkoromban nem nagyon szerettem a zserbót, mert mindig száraznak találtam. Amikor elkezdtem sütögetni, akkor a Magyar Konyha legjobb receptjei között találtam ezt a receptet, és "zserbót süssél" kívánságkor ezt próbáltam ki. Nagy sikere volt, egyáltalán nem hasonlít "gyerekkorom zserbójához", sőt azokhoz sem, amiket mostanában kóstoltam. A narancslekváros változat úgy történt, hogy a karácsonykor készített narancslekvár nekem is nagyon keserű lett, és megmaradt. Itt viszont tökéletesen megegyezett a diós cukorral... További ötlet még, hogy az üvegek alján kallódó lekvárokat össze lehet borítani, és vegyes gyümölcslekvárosan elkészíteni. A csokizás a tetején a férjem reszortja, ő ebben utolérhetetlen a családban.

További receptek

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Nosalty

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...