r
Nosalty Logó

Narancslekváros zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Narancslekváros zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 7992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    465.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3973.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870.5 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2717 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2546 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 7992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 443 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meglangyosított tejbe beleteszünk egy kis cukrot,1 ek lisztet és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral ,sóval, szódabikarbónával, összemorzsoljuk a margarinnal.
  3. A két tojássárgáját összekeverjük a rumaromával, ráöntjük a lisztes keverékre.
  4. A megfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd alaposan összegyúrjuk.
  5. A tésztát legalább 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Ezalatt ledaráljuk a diót, összekeverjük ízlés szerint cukorral.
  6. A tepsit vajjal kikenjük.
  7. A tésztát háromfelé osztjuk, az első lapot a tepsibe fektetjük, ezt megkenjük bőven lekvárral, és megszórjuk a dióval. A második lappal ugyanígy dolgozunk, majd ráborítjuk a harmadik lapot is. A felső lapot megszurkáljuk.
  8. Kicsit pihentetjük (kb .fél órát), majd előmelegített sütőben megsütjük (ez nálam kb. fél óra takaréklángon).
  9. A tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7439
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancslekváros zserbó
Virág76 35 recept

Gyerekkoromban nem nagyon szerettem a zserbót, mert mindig száraznak találtam. Amikor elkezdtem sütögetni, akkor a Magyar Konyha legjobb receptjei között találtam ezt a receptet, és "zserbót süssél" kívánságkor ezt próbáltam ki. Nagy sikere volt, egyáltalán nem hasonlít "gyerekkorom zserbójához", sőt azokhoz sem, amiket mostanában kóstoltam. A narancslekváros változat úgy történt, hogy a karácsonykor készített narancslekvár nekem is nagyon keserű lett, és megmaradt. Itt viszont tökéletesen megegyezett a diós cukorral... További ötlet még, hogy az üvegek alján kallódó lekvárokat össze lehet borítani, és vegyes gyümölcslekvárosan elkészíteni. A csokizás a tetején a férjem reszortja, ő ebben utolérhetetlen a családban.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...