Narancslekváros-mákos babka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
Babka tészta
-
38g tej21 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
2g só0 kcal
-
6 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g vaj359 kcal
Narancslekváros mákos töltelék
-
38g víz0 kcal
-
3 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
19 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
50g mák263 kcal
-
20g narancslekvár49 kcal
Dekoráció
Összesen
1640
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
Babka tészta
-
150g tej84 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
6g só0 kcal
-
23 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Narancslekváros mákos töltelék
-
150g víz0 kcal
-
12 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
80g narancslekvár197 kcal
Dekoráció
Összesen
6555
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
Babka tészta
-
7.6g tej4 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
-
4.5g cukor18 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
10.1g vaj72 kcal
Narancslekváros mákos töltelék
-
7.6g víz0 kcal
-
0.2g zöld kardamom1 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
10.1g mák53 kcal
-
10 kcal
Dekoráció
Összesen
331
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 78.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2537.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 839 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 695 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 129.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
1640
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.2 g
Zsír
-
Összesen 313 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10150.2 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 3358 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 850 mg
-
Foszfor 2779 mg
-
Nátrium 2827 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 839.9 g
-
Cukor 397 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 516.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2022 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1111 micro
Összesen
6555
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
Babka tészta
Narancslekváros mákos töltelék
Dekoráció
Elkészítés
Babka tészta
- Egy dagasztótálba öntsük bele a langyos tejet, amihez adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sót és a Dr. Oetker Instant élesztőt. Alaposan keverjük össze, majd hagyjuk pár percre pihenni.
- Ezután szórjuk bele a lisztet, és kezdjük el összedolgozni, majd alaposan dagasszuk ki a tésztát. Viszonylag lágyabb, ragacsosabb állagúnak kell lennie a tésztának. Miután eléggé kidagasztottuk, több lépésben adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, amivel dolgozzuk ki teljesen simára.
- Egy kiolajozott tálban, légmentesen lezárva pihentessük 8-12 órát a hűtőben.
- Vegyük ki a hűtőből, vágjuk két felé a tésztát, formázzuk téglalap alakúra. Nyújtsuk ki nagyjából 0,5cm vastagságúra, kenjük meg a mákos töltelékkel, egyenletesen oszlassuk el rajta. A rövidebbik oldalánál tekerjük fel, majd hosszában vágjuk félbe. Fonjuk össze a két szálat, a végeit nyomkodjuk össze, és tegyük egy tapadásmentes kenyérsütő formába.
- Hagyjuk kelni 1,5-2 órát, ezután tegyük a sütőbe, és 170°C-on kb. 35-40 perc alatt süssük szép aranybarnára.
- Az elkészült mákos babkát kenjük le egyből a cukormázzal, hogy megkaphassa a szép fényét.
Narancslekváros mákos töltelék
- Tegyük fel forrni a vizet egy fazékban, amihez adjuk hozzá a kardamomot, a vajat, a Dr. Oetker Vanillincukrot, a cukrot és reszeljünk bele egy citrom héját.
- Forraljuk össze az alapanyagokat, ezután szórjuk bele a darált mákot. Lassan főzzük, kavargassuk, hogy ne tapadjon le, amíg kissé besűrűsödik. Végül adjuk hozzá a narancslekvárt is, forraljuk össze.
- Amikor kihűlt a töltelék tegyük a hűtőbe a tészta mellé pihenni.
Dekoráció
- Forraljuk össze a cukrot és a vizet, amíg egyneművé válik, majd hagyjuk kihűlni.
- Az elkészült cukorszirupot kenjük rá mind az elkészült babkákra, be fogja szívni az összeset magába.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 2863
- Feltöltés dátuma: 2023. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
A babka egy édes kalácsféle, amit húsvét alkalmából mákkal és narancslekvárral megtöltve készítettünk el. Garantáltan sikere lesz az ünnepi asztalon.