r
Nosalty Logó

Narancslekváros mákos babka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Narancslekváros mákos babka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Összesen 1640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Összesen 6555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    313 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10150.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    3358 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    850 mg
  • Foszfor
    2779 mg
  • Nátrium
    2827 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.9 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 6555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 331 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Elkészítés

Babka tészta

  1. Egy dagasztótálba öntsük bele a langyos tejet, amihez adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sót és a Dr. Oetker Instant élesztőt. Alaposan keverjük össze, majd hagyjuk pár percre pihenni.
  2. Ezután szórjuk bele a lisztet, és kezdjük el összedolgozni, majd alaposan dagasszuk ki a tésztát. Viszonylag lágyabb, ragacsosabb állagúnak kell lennie a tésztának. Miután eléggé kidagasztottuk, több lépésben adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, amivel dolgozzuk ki teljesen simára.
  3. Egy kiolajozott tálban, légmentesen lezárva pihentessük 8-12 órát a hűtőben.
  4. Vegyük ki a hűtőből, vágjuk két felé a tésztát, formázzuk téglalap alakúra. Nyújtsuk ki nagyjából 0,5cm vastagságúra, kenjük meg a mákos töltelékkel, egyenletesen oszlassuk el rajta. A rövidebbik oldalánál tekerjük fel, majd hosszában vágjuk félbe. Fonjuk össze a két szálat, a végeit nyomkodjuk össze, és tegyük egy tapadásmentes kenyérsütő formába.
  5. Hagyjuk kelni 1,5-2 órát, ezután tegyük a sütőbe, és 170°C-on kb. 35-40 perc alatt süssük szép aranybarnára.
  6. Az elkészült mákos babkát kenjük le egyből a cukormázzal, hogy megkaphassa a szép fényét.

Narancslekváros mákos töltelék

  1. Tegyük fel forrni a vizet egy fazékban, amihez adjuk hozzá a kardamomot, a vajat, a Dr. Oetker Vanillincukrot, a cukrot és reszeljünk bele egy citrom héját.
  2. Forraljuk össze az alapanyagokat, ezután szórjuk bele a darált mákot. Lassan főzzük, kavargassuk, hogy ne tapadjon le, amíg kissé besűrűsödik. Végül adjuk hozzá a narancslekvárt is, forraljuk össze.
  3. Amikor kihűlt a töltelék tegyük a hűtőbe a tészta mellé pihenni.

Dekoráció

  1. Forraljuk össze a cukrot és a vizet, amíg egyneművé válik, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az elkészült cukorszirupot kenjük rá mind az elkészült babkákra, be fogja szívni az összeset magába.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 2665
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 20.

Receptkategóriák

A babka egy édes kalácsféle, amit húsvét alkalmából mákkal és narancslekvárral megtöltve készítettünk el. Garantáltan sikere lesz az ünnepi asztalon.

Hozzávalók

Babka tészta

Narancslekváros mákos töltelék

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...