r
Nosalty Logó

Narancskrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancskrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A narancskrémhez​

Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A narancskrémhez​

Összesen 4924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A narancskrémhez​

Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4613.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.4 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    735 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2212 micro
Összesen 4924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A narancskrémhez​

Elkészítés

A piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd habosra keverjük.
  2. A lisztet sütőporral egy tálba szitáljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgájához. A tojásfehérje keményre felvert habját is belekeverjük. (Óvatosan keverjük össze, hogy a hab kevésbé törjön.)
  3. Én gyümölcskenyér formában sütöttem a piskótát, de lehet (25cm-es) kerektortaformában is. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát vajjal kikenjük és beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőbe rakjuk,és 180 fokon megsütjük. (Vigyázzunk arra, hogy a sülés első felében ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik!). Ha kész a piskóta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a narancskrémet: a tejfölt beleöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 2 narancs héját és levét, a 2 narancs apróra vágott húsát és a citromlevet. Ezt alaposan összekeverjük. Felverjük a tejszínhabot és a 3/4 részét hozzáadjuk a narancsos krémhez. (A maradék tejszínhab a díszítéshez kell.)
  5. A kihűlt piskótát kifordítjuk a formából egy tálcára, vagy egy tortatartó aljára, majd 3 részre vágjuk. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, és az egész tortát is bevonjuk vele. A maradék tejszínhabbal és narancskarikákkal díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 17999
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta volt az első tortám. Úgynevezett "próbatorta", mivel születésnapokra Én szeretném néha-néha készíteni a tortákat. Mivel érdekel a tortakészítés és -díszítés, ezért is gondoltam, hogy belevágok. Örömmel töltött el, amikor elkészült az első saját készítésű tortám. Íme...

Hozzávalók

A piskótához

A narancskrémhez​

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...