Narancskrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
31g finomliszt114 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
6g víz0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A narancskrémhez
-
22g tejföl43 kcal
-
16g porcukor63 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
5 kcal
Összesen
615
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
48g víz0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
5g sütőpor3 kcal
A narancskrémhez
-
175g tejföl347 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4924
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
2g víz0 kcal
-
13.6g tojás17 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A narancskrémhez
-
7.2g tejföl14 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
20.6g habtejszín60 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
7.4g narancslé3 kcal
-
21.4g narancs7 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
202
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
615
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.5 g
Zsír
-
Összesen 219.3 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1739 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4613.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1286 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1866 mg
-
Nátrium 1050 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 675.4 g
-
Cukor 463 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1255.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 1041 mg
-
Retinol - A vitamin: 2046 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 666 micro
-
β-crypt 735 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2212 micro
Összesen
4924
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg cukor
-
6 ek víz
-
6 db tojás
-
2.5 kk sütőpor
A narancskrémhez
-
175 g tejföl
-
13 dkg porcukor
-
500 ml habtejszín
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
2 narancsból nyert narancslé
-
2 ek citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A piskótához
- Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd habosra keverjük.
- A lisztet sütőporral egy tálba szitáljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgájához. A tojásfehérje keményre felvert habját is belekeverjük. (Óvatosan keverjük össze, hogy a hab kevésbé törjön.)
- Én gyümölcskenyér formában sütöttem a piskótát, de lehet (25cm-es) kerektortaformában is. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát vajjal kikenjük és beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőbe rakjuk,és 180 fokon megsütjük. (Vigyázzunk arra, hogy a sülés első felében ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik!). Ha kész a piskóta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
- Ez idő alatt elkészítjük a narancskrémet: a tejfölt beleöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 2 narancs héját és levét, a 2 narancs apróra vágott húsát és a citromlevet. Ezt alaposan összekeverjük. Felverjük a tejszínhabot és a 3/4 részét hozzáadjuk a narancsos krémhez. (A maradék tejszínhab a díszítéshez kell.)
- A kihűlt piskótát kifordítjuk a formából egy tálcára, vagy egy tortatartó aljára, majd 3 részre vágjuk. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, és az egész tortát is bevonjuk vele. A maradék tejszínhabbal és narancskarikákkal díszítjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 17999
- Feltöltés dátuma: 2012. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a torta volt az első tortám. Úgynevezett "próbatorta", mivel születésnapokra Én szeretném néha-néha készíteni a tortákat. Mivel érdekel a tortakészítés és -díszítés, ezért is gondoltam, hogy belevágok. Örömmel töltött el, amikor elkészült az első saját készítésű tortám. Íme...