r
Nosalty Logó

Narancs-karamella krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancs-karamella krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Összesen 706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Összesen 8475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    594.8 g
  • Telített zsírsav
    338 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1157 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.3 g
  • Cukor
    725 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4486 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 8475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Elkészítés

A pavlova-alaplaphoz

  1. A pavlova-alaplaphoz felverjük a tojásfehérjét az ecettel és kicsi sóval, majd apránként hozzáadjuk a keményítős porcukrot. A kész habot sütőpapírra halmozzuk, a kívánt formában. 110 °C-ra előmelegített sütőben roppanósra szárítjuk.
  2. A csokoládé-krémhez való tejszínt összeforraljuk a cukorral. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Ezután pár órát dermedni hagyjuk. Majd elektromos habverővel átkeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a narancslevet. Még hagyhatjuk hideg helyen várakozni az összeállításig.
  3. A narancsos grillázs elkészültéhez karamellizáljuk a cukrot, ezután hozzáadjuk a vajat, majd az apróra vágott narancshéjat és végül a pirított diót. Kivajazott tálra öntjük meghűlni.
  4. A pavlova-alaplapra kerülő karamell-mázhoz megolvasztjuk a cukrot, és összekeverjük a vajjal és tejjel. Ezzel vonjuk be a mostanra már kihűlt lapot.
  5. Az összeállításhoz folpackkal kibélelünk egy hosszúkás formát, és belekanalazzuk a csokoládékrémet. A közepében mélyedést formálunk, és ebbe morzsoljuk a narancsos grillázst. Erre borítjuk a karamell-mázzal bevont pavlova-alaplapot. Folpackkal letakarjuk, és egy estét pihentetjük - a lényeg, hogy eléggé megdermedjen a csokoládé.
  6. Következő lépésként tálcára borítjuk a tortát, és kicsomagoljuk. A tetejét díszíthetjük a maradék narancsos grillázzsal és narancs szeletekkel.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1333
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tejszínes csokoládé - karamell - narancs könnyű ízvilága harmonizál a tortában.

Hozzávalók

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk