r
Nosalty Logó

Narancs-karamella krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancs-karamella krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Összesen 706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Összesen 8475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    594.8 g
  • Telített zsírsav
    338 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1157 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.3 g
  • Cukor
    725 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4486 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 8475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Elkészítés

A pavlova-alaplaphoz

  1. A pavlova-alaplaphoz felverjük a tojásfehérjét az ecettel és kicsi sóval, majd apránként hozzáadjuk a keményítős porcukrot. A kész habot sütőpapírra halmozzuk, a kívánt formában. 110 °C-ra előmelegített sütőben roppanósra szárítjuk.
  2. A csokoládé-krémhez való tejszínt összeforraljuk a cukorral. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Ezután pár órát dermedni hagyjuk. Majd elektromos habverővel átkeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a narancslevet. Még hagyhatjuk hideg helyen várakozni az összeállításig.
  3. A narancsos grillázs elkészültéhez karamellizáljuk a cukrot, ezután hozzáadjuk a vajat, majd az apróra vágott narancshéjat és végül a pirított diót. Kivajazott tálra öntjük meghűlni.
  4. A pavlova-alaplapra kerülő karamell-mázhoz megolvasztjuk a cukrot, és összekeverjük a vajjal és tejjel. Ezzel vonjuk be a mostanra már kihűlt lapot.
  5. Az összeállításhoz folpackkal kibélelünk egy hosszúkás formát, és belekanalazzuk a csokoládékrémet. A közepében mélyedést formálunk, és ebbe morzsoljuk a narancsos grillázst. Erre borítjuk a karamell-mázzal bevont pavlova-alaplapot. Folpackkal letakarjuk, és egy estét pihentetjük - a lényeg, hogy eléggé megdermedjen a csokoládé.
  6. Következő lépésként tálcára borítjuk a tortát, és kicsomagoljuk. A tetejét díszíthetjük a maradék narancsos grillázzsal és narancs szeletekkel.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1340
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tejszínes csokoládé - karamell - narancs könnyű ízvilága harmonizál a tortában.

Hozzávalók

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...