Narancs-karamella krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
A pavlova-alaplaphoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
5 kcal
A csokoládé krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
38 kcal
-
4g narancslé2 kcal
A narancsos grillázshoz
-
13g cukor48 kcal
-
5g dió33 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
3g vaj18 kcal
A mázhoz
Összesen
706
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
A pavlova-alaplaphoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
57 kcal
A csokoládé krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
200g cukrozatlan kakaópor456 kcal
-
48g narancslé23 kcal
A narancsos grillázshoz
-
150g cukor581 kcal
-
60g dió392 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
30g vaj215 kcal
A mázhoz
Összesen
8475
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
A pavlova-alaplaphoz
-
5.6g tojásfehérje3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
A csokoládé krémhez
-
23.5g habtejszín68 kcal
-
14.1g cukor54 kcal
-
18.8g vaj135 kcal
-
9.4g cukrozatlan kakaópor21 kcal
-
2.3g narancslé1 kcal
A narancsos grillázshoz
-
7g cukor27 kcal
-
2.8g dió18 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A mázhoz
Összesen
396
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.8 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
706
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 594.8 g
-
Telített zsírsav 338 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4702.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 817 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 1157 mg
-
Foszfor 2115 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 861.3 g
-
Cukor 725 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 555.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4588 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 4486 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1184 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
8475
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
396
kcal
Hozzávalók
A pavlova-alaplaphoz
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
0.5 ek ecet
-
10 dkg porcukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
A csokoládé krémhez
-
5 dl habtejszín
-
30 dkg cukor
-
40 dkg vaj
-
20 dkg cukrozatlan kakaópor
A narancsos grillázshoz
A mázhoz
Elkészítés
A pavlova-alaplaphoz
- A pavlova-alaplaphoz felverjük a tojásfehérjét az ecettel és kicsi sóval, majd apránként hozzáadjuk a keményítős porcukrot. A kész habot sütőpapírra halmozzuk, a kívánt formában. 110 °C-ra előmelegített sütőben roppanósra szárítjuk.
- A csokoládé-krémhez való tejszínt összeforraljuk a cukorral. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Ezután pár órát dermedni hagyjuk. Majd elektromos habverővel átkeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a narancslevet. Még hagyhatjuk hideg helyen várakozni az összeállításig.
- A narancsos grillázs elkészültéhez karamellizáljuk a cukrot, ezután hozzáadjuk a vajat, majd az apróra vágott narancshéjat és végül a pirított diót. Kivajazott tálra öntjük meghűlni.
- A pavlova-alaplapra kerülő karamell-mázhoz megolvasztjuk a cukrot, és összekeverjük a vajjal és tejjel. Ezzel vonjuk be a mostanra már kihűlt lapot.
- Az összeállításhoz folpackkal kibélelünk egy hosszúkás formát, és belekanalazzuk a csokoládékrémet. A közepében mélyedést formálunk, és ebbe morzsoljuk a narancsos grillázst. Erre borítjuk a karamell-mázzal bevont pavlova-alaplapot. Folpackkal letakarjuk, és egy estét pihentetjük - a lényeg, hogy eléggé megdermedjen a csokoládé.
- Következő lépésként tálcára borítjuk a tortát, és kicsomagoljuk. A tetejét díszíthetjük a maradék narancsos grillázzsal és narancs szeletekkel.
- Sütés hőfoka: 110 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1340
- Feltöltés dátuma: 2013. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A tejszínes csokoládé - karamell - narancs könnyű ízvilága harmonizál a tortában.