r
Nosalty Logó

Nándori szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Nándori szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    378.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6823.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1720 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 7218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd hozzákeverjük az olajat is. (Én pici tejjel lazítottam a masszát.)
  2. A tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral tejföl állagúra verjük és óvatosan hozzákeverjük a lisztes, kakaós masszához. Sütőpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, sűrűn rátépkedjük az előző nap vörösborba áztatott szilvát és megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
  3. A krémhez a mascarponét összekeverjük a lereszelt marcipánnal, majd egy kis tejet vagy tejszínt adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen.
  4. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.
  5. A tejet a cukorral és a kakaóporral felfőzzük, majd hozzákeverjük a vajat. Amikor kihűlt, belekeverjük a narancslikőrt és a sütemény tetejére kenjük. Megszórjuk reszelt keserű csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 40924
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy régi Blikk receptmagazinban találtam. Ez a sütemény Nándori László cukrászmester remekműve. Köszönjük ezt az isteni süteményt! A receptet úgy teszem közzé, ahogy az újságban szerepelt! Tapasztalataim: A marcipán a mascarpone-val isteni... Én egy picit keveseltem a tölteléket, bár a többiek nem értettek velem egyet. Úgy látszik, telhetetlen vagyok. :) De hogy ne a 2 legdrágább hozzávalóból kelljen még venni, csökkenteném kissé a tészta mennyiségét. Hogy még egyszerűbb legyen, a tojásokból használnék kevesebbet. Mondjuk 6-ot. Főleg, ha jó nagyok a tojások, mint nekem is voltak, bőven elég a 6 db. Így már laposabb lesz a tészta és jobban fog érvényesülni a krém benne. Az aszalt szilvát már az áztatásnál vágjuk kisebb darabokra, így nem kell majd tépkedni. Ami nagyon fontos! A tetején lévő krém leírása pontatlan... Ha mindent úgy csinálunk, ahogy írja, vagyis a meleg csokiöntetbe keverjük a vajat, az csak szétolvad benne és nem lesz kenhető. Akkor viszont rengeteg az adag, hiszen nem tudjuk az egésszel meglocsolni a sütit, mert csak szétázik az egész. Vagy csináljuk azt, hogy a hideg csokit habverővel összevegyítjük a puha vajjal és a likőrrel, és kenjük le a süti tetejét, majd mehet rá a csokiforgács, vagy véleményem szerint elég rá a sima csokimáz is és abba keverjük a narancslikőrt.  A sütemény tényleg nagyon-nagyon finom és ünnepi, azok is kipróbálhatják, akik nincsenek oda a marcipánért!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...