Nándori szelet
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
31g aszalt szilva75 kcal
-
13g vörösbor11 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
31g marcipán144 kcal
-
3g tej1 kcal
A csokimázhoz
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
114 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g aszalt szilva600 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g marcipán1155 kcal
-
20g tej11 kcal
A csokimázhoz
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
20g tojás25 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
11.4g aszalt szilva27 kcal
-
4.5g vörösbor4 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
11.4g mascarpone46 kcal
-
11.4g marcipán53 kcal
-
0.9g tej1 kcal
A csokimázhoz
-
2.3g tej1 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.4g cointreau1 kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 128.6 g
Zsír
-
Összesen 378.9 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1793 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6823.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1461 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 566 mg
-
Foszfor 2938 mg
-
Nátrium 1607 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 847.9 g
-
Cukor 564 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 518.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1839 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 1230 mg
-
Retinol - A vitamin: 1720 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 1245 micro
-
β-crypt 267 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2389 micro
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 ek olívaolaj
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl vörösbor
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
25 dkg marcipán
A csokimázhoz
-
5 ek tej
-
15 dkg vaj
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd hozzákeverjük az olajat is. (Én pici tejjel lazítottam a masszát.)
- A tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral tejföl állagúra verjük és óvatosan hozzákeverjük a lisztes, kakaós masszához. Sütőpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, sűrűn rátépkedjük az előző nap vörösborba áztatott szilvát és megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
- A krémhez a mascarponét összekeverjük a lereszelt marcipánnal, majd egy kis tejet vagy tejszínt adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen.
- A kihűlt piskótalapot kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.
- A tejet a cukorral és a kakaóporral felfőzzük, majd hozzákeverjük a vajat. Amikor kihűlt, belekeverjük a narancslikőrt és a sütemény tetejére kenjük. Megszórjuk reszelt keserű csokoládéval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 325
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 40987
- Feltöltés dátuma: 2012. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A receptet egy régi Blikk receptmagazinban találtam. Ez a sütemény Nándori László cukrászmester remekműve. Köszönjük ezt az isteni süteményt! A receptet úgy teszem közzé, ahogy az újságban szerepelt! Tapasztalataim: A marcipán a mascarpone-val isteni... Én egy picit keveseltem a tölteléket, bár a többiek nem értettek velem egyet. Úgy látszik, telhetetlen vagyok. :) De hogy ne a 2 legdrágább hozzávalóból kelljen még venni, csökkenteném kissé a tészta mennyiségét. Hogy még egyszerűbb legyen, a tojásokból használnék kevesebbet. Mondjuk 6-ot. Főleg, ha jó nagyok a tojások, mint nekem is voltak, bőven elég a 6 db. Így már laposabb lesz a tészta és jobban fog érvényesülni a krém benne. Az aszalt szilvát már az áztatásnál vágjuk kisebb darabokra, így nem kell majd tépkedni. Ami nagyon fontos! A tetején lévő krém leírása pontatlan... Ha mindent úgy csinálunk, ahogy írja, vagyis a meleg csokiöntetbe keverjük a vajat, az csak szétolvad benne és nem lesz kenhető. Akkor viszont rengeteg az adag, hiszen nem tudjuk az egésszel meglocsolni a sütit, mert csak szétázik az egész. Vagy csináljuk azt, hogy a hideg csokit habverővel összevegyítjük a puha vajjal és a likőrrel, és kenjük le a süti tetejét, majd mehet rá a csokiforgács, vagy véleményem szerint elég rá a sima csokimáz is és abba keverjük a narancslikőrt. A sütemény tényleg nagyon-nagyon finom és ünnepi, azok is kipróbálhatják, akik nincsenek oda a marcipánért!