r
Nosalty Logó

A nagyi meggyes mákos bejglije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
A nagyi meggyes mákos bejglije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 1258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10482.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    4891 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1225 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3623 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 5031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés tejben, 1 kis kanál cukorral alaposan elkeverjük, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A lisztet, 1 tojást, a vajat, 1 kanál cukrot, az élesztőt annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan elkeverjük.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk mákkal, 4 kanál cukorral, citromhéjjal, meggyel, alaposan meglocsoljuk olajjal, és feltekerjük.
  5. A tetejét megkenjük tojássárgájával, egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, beletesszük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23689
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamám régi receptjét elővettem, finom és gyorsan kész van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...